Skip to main content

Νεαροί διαρρήκτες άνοιγαν οικίες και οχήματα στη Θεσσαλονίκη

Εξιχνιάστηκαν διαρρήξεις και κλοπές από οικίες και οχήματα. Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις ημεδαποί σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες

Εξιχνιάσθηκαν από τις αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης περιπτώσεις διαρρήξεων οικιών και οχημάτων που έλαβαν χώρα σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Μετά από μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις ημεδαποί ηλικίας 24, 26 και 27 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν σχετικές δικογραφίες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 24χρονος ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης διάρρηξης αυτοκινήτου στο κέντρο της πόλης τον Αύγουστο του 2018, από το εσωτερικό του οποίου αφαίρεσε 3 κινητά τηλέφωνα, 1 κάρτα μνήμης και 1 ζευγάρι γυαλιά ηλίου.

Τον Οκτώβριο του προηγούμενου έτους, ο 26χρονος διέρρηξε διαμέρισμα στην περιοχή της Πολίχνης, απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό, 3 ρολόγια, 1 φωτογραφική μηχανή και διάφορα χρυσαφικά.

Ο 27χρονος ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης διαρρήξεων δύο αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης και στην περιοχή της Μικρής Βόλβης, τον Απρίλιο και το Σεπτέμβριο του 2018 αντίστοιχα, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσε χρηματικό ποσό, 2 κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές και προσωπικά έγγραφα των ιδιοκτητών.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των δραστών βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προαναφερόμενοι έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για συναφή αδικήματα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες έκνομες ενέργειες.

Οι σχετικές δικογραφίες θα αποσταλούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.