Skip to main content

Νέες αναγνωρίσεις της ανεξαρτησίας του αναμένει το Κόσοβο

Την εκτίμηση ότι η ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου θα αναγνωριστεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και από άλλες χώρες διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Σκεντέρ Χισένι.
Την εκτίμηση ότι η ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου θα αναγνωριστεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και από άλλες χώρες, μετά και τη θετική, για την Πρίστινα, γνωμοδότηση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (ICJ), διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Κοσόβου, Σκεντέρ Χισένι.

Ενημερώνοντας το υπουργικό συμβούλιο, στην Πρίστινα, για τις διαβουλεύσεις που είχε στη Νέα Υόρκη, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ο επικεφαλής της διπλωματίας του Κοσόβου ανέφερε πως πολλές χώρες δεσμεύτηκαν πως θα αναγνωρίσουν σύντομα το Κόσοβο ως ανεξάρτητο κράτος.

«Σε δεκάδες συναντήσεις με μόνιμες διπλωματικές αποστολές στα Ηνωμένα Έθνη, οι απεσταλμένοι πολλών χωρών υποσχέθηκαν πως θα αναγνωρίσουν, σύντομα, το Κόσοβο ως κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος. Όλα αυτά τα κράτη βρίσκονται στη φάση της εξέτασης του σχετικού αιτήματος από την πλευρά του Κοσόβου», υπογράμμισε ο κ. Χισένι.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα την ανεξαρτησία του Κοσόβου έχουν αναγνωρίσει 69 χώρες.