Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αναστάτωση σε λύκειο της Θέρμης με γονέα αρνητή των self test

Μαθητής προσήλθε μαζί με τον πατέρα του στο 1ο Λύκειο, απαιτώντας να παρακολουθήσει το μάθημα παρά το γεγονός ότι δεν είχε κάνει το τεστ

Ένα νέο περιστατικό με αντίδραση γονέα για τα self test για τον κορωνοϊό σημειώθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο 1ο Λύκειο Θέρμης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr μαθητής της Β' Λυκείου προσήλθε μαζί με τον πατέρα του στο σχολείο, απαιτώντας να παρακολουθήσει το μάθημα παρά το γεγονός ότι δεν είχε κάνει το τεστ και δεν είχε μαζί του την απαραίτητη δήλωση. Στη συνέχεια προκλήθηκε αναστάτωση και λεκτικές αντιπαραθέσεις, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν τα μαθήματα στη συγκεκριμένη τάξη. Τα μαθήματα στις άλλες τάξεις έγιναν κανονικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθυντής του σχολείου ήρθε σε επικοινωνία με την αρμόδια περιφερειακή διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και ενημέρωσε για την κατάσταση. Κατόπιν υπόδειξης των αρμόδιων, ο διευθυντής του Λυκείου μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Θέρμης όπου υπέβαλε μήνυση κατά του γονέα και του μαθητή.

Από τις αστυνομικές αρχές μετά από συνεννόηση με την εισαγγελέα, διενεργείται έρευνα για να εξεταστεί εάν υπήρξε αδίκημα.

Σημειώνεται ότι παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στο 1ο ΓΕΛ Ευόσμου όταν μία μητέρα ζητούσε να παρακολουθήσει ο γιος της τα μαθήματά του χωρίς να έχει υποβληθεί σε self test, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση. Μικρή ομάδα μαθητών προχώρησε ακόμα και σε κατάληψη του σχολείου, υποκινούμενη από γονείς και αυτοαποκαλούμενος «θεματοφύλακες του Συντάγματος», ενώ δεν έλειψαν οι έντονες αντιπαραθέσεις με τους μαθητές που ήθελαν να μπουν κανονικά στις τάξεις τους.

Μάλιστα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέταξης για εμπρηστικές αναρτήσεις γονέων που παρακινούν μαθητές να μην κάνουν τεστ και γονείς να μην αφήνουν τα παιδιά τους να το κάνουν. Στο πλαίσιο της έρευνας, συνελήφθη η μητέρα του μαθητή από το 1ο ΓΕΛ Ευόσμου, καθώς φαίνεται πως είχε κάνει σχετικές αναρτήσεις.