Skip to main content

Νέες απειλές Τσαβούσογλου για «ατύχημα» στο Αιγαίο

O Τούρκος ΥΠΕΞ σημείωσε ότι «θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, στην Κύπρο.

Nέες απειλές προς την Ελλάδα εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σημειώνοντας πως μπορεί να προκληθεί «ατύχημα» στο Αιγαίο εξαιτίας των δηλώσεων του Πάνου Καμμένου.

«Σήμερα στο Αιγαίο δεν επιτρέπουμε τετελεσμένα. Και στέλνουμε μια προειδοποίηση στην Ελλάδα. Έχετε ένα κακομαθημένο παιδί. Έτσι αποκαλούν τον υπουργό Άμυνάς τους, και λένε "έχουμε ένα κακομαθημένο παιδί". Ε, τότε συγκρατήστε το "κακομαθημένο σας παιδί", για να μην προκληθεί κάποιο ατύχημα από τις δυνάμεις ασφαλείας μας».

Μιλώντας σε συνέδριο της Ακαδημίας Χωροφυλακής και Ακτοφυλακής της Τουρκίας, ο Τσαβούσογλου τόνισε πως «στην πραγματικότητα είναι μια πολύ φιλική προειδοποίηση».

«Δεν υπάρχει κανένα όφελος και δεν θα σας φέρει κανένα κέρδος η αύξηση της έντασης με δηλώσεις ή να ανεβείτε σε κάποια βραχονησίδα», πρόσθεσε, μεταδίδει το naftemporiki.gr.

Παράλληλα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ σημείωσε ότι «θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, στην Κύπρο», υπογραμμίζοντας πως «και τα προβλήματα του Αιγαίου είναι σε αυτό το πλαίσιο».

Επιπλέον, επανέλαβε ότι η Άγκυρα θα κάνει γεωτρήσεις «δυτικά της Κύπρου, από το Βορρά έως το Νότο, σε περιοχές που μας καλεί η "Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου" και στη δική μας ΑΟΖ».

Τέλος, αναφερόμενος στο Κυπριακό ο Τσαβούσογλου δήλωσε: «Υπενθυμίζουμε σε κάποιους ανθρώπους που ονειρεύονται, πρέπει να τους το υπενθυμίσουμε, μηδέν εγγυήσεις, μηδέν στρατιώτες ούτε να το φαντάζονται». Ξυπνήστε, αν ονειρεύεστε τέτοιο όνειρο».