Skip to main content

Νέες απολογίες για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν, μετά τις απολογίες τους ενώπιον του γ' ειδικού ανακριτή Θεσσαλονίκης, άλλοι τέσσερις υπάλληλοι του δήμου Θεσσαλονίκης, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν, μετά τις απολογίες τους ενώπιον του γ' ειδικού ανακριτή Θεσσαλονίκης, Κώστα Αλεξίου, άλλοι τέσσερις υπάλληλοι του δήμου Θεσσαλονίκης, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τη μαύρη τρύπα στα ταμεία του δήμου, ύψους 51,4 εκατομμυρίων ευρώ. Όλοι τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, ισχυριζόμενοι ότι δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση. Για την υπεξαίρεση στα ταμεία του δήμου έχουν απολογηθεί ήδη 16 κατηγορούμενοι.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να απολογηθούν ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου, Μιχάλης Λεμούσιας, καθώς και πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών.

Να σημειωθεί ότι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι εμπλεκόμενοι αφορούν τις πράξεις της υπεξαίρεσης από κοινού και κατ' εξακολούθηση, της απλής συνέργειας σε πλαστογραφία κατ' εξακολούθηση σε βάρος νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών δημόσιου χρήματος, καθώς και της παράβασης καθήκοντος.