Skip to main content

Νέες απολύσεις στο δήμο Θεσσαλονίκης βλέπει ο Γκιουλέκας

Αντίθετος σε κάθε είδους απώλεια θέσεων εργασίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης δήλωσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστας Γκιουλέκας, κατά τη σημερινή του επίσκεψη σε υπηρεσίες του Δήμου.

Αντίθετος σε κάθε είδους απώλεια θέσεων εργασίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης δήλωσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστας Γκιουλέκας, κατά τη σημερινή του επίσκεψη σε υπηρεσίες του Δήμου, με κλιμάκιο της δημοτικής παράταξης του.

Ο κ. Γκιουλέκας στηλίτευσε ακόμη μια φορά την απαξιωτική στάση με την οποία αντιμετωπίζει ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης τους εργαζομένους, που άλλοτε τους θεωρεί «τεμπέληδες» και άλλοτε «υπεράριθμους», όπως τους αποκάλεσε παλαιότερα.

«Οι δηλώσεις του κ. Μπουτάρη προμηνύουν  νέες απολύσεις στον Δήμο Θεσσαλονίκης, θέτοντας όλους τους εργαζομένους του Δήμου σε καθεστώς εξαιρετικής αβεβαιότητας για το εργασιακό τους μέλλον. Παρά τις πολλαπλές προκλήσεις μας, ακόμη και στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για να δεσμευτεί ο Δήμαρχος ώστε να μην περικοπούν θέσεις εργασίας από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, ο κ. Μπουτάρης αρνείται να δεσμευτεί για κάτι τέτοιο και τηρεί έως σήμερα σιγή ιχθύος. Σε μια τέτοια απόφαση για απολύσεις πληροφορούμε τον κ. Μπουτάρη ότι θα μας βρει απέναντί του. Σ’ αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο με την πρωτοφανή οικονομική κρίση δεν πρέπει να χαθεί καμία θέση εργασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κ.Γκιουλέκας.

Στην περιοδεία του στις δημοτικές υπηρεσίες ο επικεφαλής της «Ομάδας Δημιουργίας για την Θεσσαλονίκη» συνομίλησε με πολλούς εργαζομένους οι οποίοι, με αφορμή τις δηλώσεις του Δήμαρχου Θεσσαλονίκης περί πλεονάζοντος προσωπικού στον Δήμο και πιστής εφαρμογής των οδηγιών των δανειστών μας για την εργασιακή εφεδρεία στον Δήμο Θεσσαλονίκης, εξέφρασαν την αγωνία για το εργασιακό μέλλον τους.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της «Ομάδας Δημιουργίας», μαζί με μέλη της παράταξής του, επισκέφθηκαν τον Δικηγορικό Σύλλογο της Θεσσαλονίκης και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.