Skip to main content

Νέες αποξηλώσεις περιπτέρων στη Θεσσαλονίκη

Τρία ακόμη εγκαταλειμμένα περίπτερα αποξηλώθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης της επιχείρησης για την απελευθέρωση κοινόχρηστου χώρου.

Τρία ακόμη εγκαταλειμμένα περίπτερα αποξηλώθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης της επιχείρησης για την απελευθέρωση κοινόχρηστου χώρου και της διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των πεζών στο ιστορικό κέντρο και άλλα σημεία της πόλης.   

Συγκεκριμένα σήμερα Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012 το πρωί, παρουσία του αντιδημάρχου Αστικού Σχεδιασμού και Δικτύων Ανδρέα Κουράκη, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση αποξήλωσης περιπτέρου στην οδό Μάρκου Μπότσαρη 34-36. Είχαν προηγηθεί χθες  Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012 οι αποξηλώσεις δύο ακόμη εγκαταλειμμένων περιπτέρων, στις  οδούς Ολύμπου 75 και Αυρηλιανής 10.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της επιχείρησης απελευθέρωσης ζωτικού κοινόχρηστου χώρου για τους δημότες, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προχωρήσουν στην αποξήλωση και άλλων έξι περιπτέρων σε διάφορα σημεία της πόλης, σημείωσε ο κ. Κουράκης.

«Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει την επιχείρηση απελευθέρωσης των πεζοδρομίων από τα εμπόδια που δυσχεραίνουν την κίνηση των πεζών με την κατάργηση ή την απομάκρυνση των περιπτέρων από σημεία που δημιουργούν προβλήματα. Μέριμνα και βασική επιδίωξή μας είναι η  ευταξία, η καλύτερη αισθητική και η λειτουργικότητα των κοινόχρηστων χώρων σε κεντρικά σημεία της πόλης για όλους τους δημότες και ιδιαίτερα για όσους χρειάζονται περισσότερη υποστήριξη όπως οι γονείς με μικρά παιδιά, ΑμεΑ κλπ», πρόσθεσε.

Η κατάργηση των θέσεων των περιπτέρων που αποξηλώνονται, αποφασίστηκε προκειμένου να διευκολυνθεί η διέλευση των πεζών και να επιλυθούν τα προβλήματα που προκαλούσε η στενότητα των πεζοδρομίων και η μικρή απόσταση των περιπτέρων από τοίχους παρακείμενων οικοδομών. Επίσης σε όλες τις περιπτώσεις οι δικαιούχοι των περιπτέρων, είτε απεβίωσαν, είτε αποχώρησαν οικειοθελώς διότι έκριναν τις θέσεις οικονομικά άγονες και μη βιώσιμες.

Ακολούθως ο αντιδήμαρχος προχώρησε στην επιθεώρηση των εργασιών για τη διαμόρφωση του χώρου προσπέλασης από την οδό Μαρία Κάλλας προς το Μέγαρο Μουσικής.

Το έργο που γίνεται σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης εξελίσσεται με ικανοποιητικό ρυθμό και σύντομα θα ολοκληρωθεί, σημείωσε ο κ. Κουράκης μετά το πέρας της επιθεώρησής του.

«Βελτιώνοντας την εικόνα της πρόσβασης και της εισόδου στο συγκεκριμένο χώρο που αποτελεί υπερτοπικό Κέντρο Πολιτισμού για την πόλη μας, αναβαθμίζεται συνολικά η αισθητική, αλλά και η λειτουργικότητα της ευρύτερης περιοχής που σήμερα βρίσκεται σε απαράδεκτη κατάσταση», υπογράμμισε.