Skip to main content

Έρχονται νέες έφοδοι στο κέντρο για παράνομα τραπεζοκαθίσματα

Στόχος του δήμου είναι να συμμορφωθούν με τις διατάξεις του νόμου τα μαγαζιά που «απλώνουν», παρανόμως, στον δημόσιο χώρο τραπεζοκαθίσματα.

Νέες αιφνιδιαστικές επιχειρήσεις ελέγχου και κατάσχεσης τραπεζοκαθισμάτων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κυρίως στο κέντρο της πόλης, σχεδιάζει για το επόμενο διάστημα ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Στόχος του δήμου είναι να συμμορφωθούν με τις διατάξεις του νόμου τα παραβατικά μαγαζιά που «απλώνουν», παρανόμως, στον δημόσιο χώρο τραπεζοκαθίσματα.

Εδώ και ένα μήνα η αντιδήμαρχος Οικονομικών Άννα Αγγελίδου έχει αποστείλει σχετικές επιστολές στους καταστηματάρχες, με τις οποίες τους καλούσε να τηρούν τη νομιμότητα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, με τον πρώτο έλεγχο, ο δήμος έχει τη δυνατότητα να «σηκώσει» τα τραπεζοκαθίσματα. Όπως σημείωνε στην επιστολή της η κ. Αγγελίδου, είναι λίγα τα καταστήματα τα οποία παραβατούν και καταπατούν τον δημόσιο χώρο.

Ήδη η κ. Αγγελίδου έχει ζητήσει να συσταθούν τα μεικτά κλιμάκια απο ελεγκτές, άντρες της δημοτικής αστυνομίας και επόπτες καθαριότητας προκειμένου να ξεκινήσουν οι έλεγχοι.

Βάσει των νέων διατάξεων του νόμου  νόμου 4483/17 προβλέπεται η επίδοση προειδοποιητικής επιστολής και εντός 7 ημερών ο επιχειρηματίας, αν δεν συμμορφωθεί, ο δήμος απομακρύνει τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη επιχείρηση είχε πραγματοποιηθεί και τον περασμένο Νοέμβριο, όπου τα κλιμάκια του δήμου είχαν «σηκώσει» από παραβατικά καταστήματα τραπεζοκαθίσματα από τις οδούς Σβώλου, Παλαιών Πατρών Γερμανού, Αριστοτέλους και Λεωφόρο Νίκης.