Skip to main content

Νέες εκρήξεις στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για την περαίωση

Οι εκρήξεις στο ΠΑΣΟΚ με αφορμή την περαίωση συνεχίζονται, με «θύμα» τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου που δέχεται τα πυρά της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.
Του Σπύρου Νάννου
 
Οι εκρήξεις στο ΠΑΣΟΚ με αφορμή την περαίωση συνεχίζονται, με «θύμα» τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου που δέχεται τα πυρά της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάζοντας το σχέδιο νόμου στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας, ο υπουργός Οικονομικών βρέθηκε για ακόμα μια φορά στο στόχαστρο των βουλευτών, με τον ίδιο ωστόσο να υποστηρίζει πως τα μέτρα αποδίδουν από την πλευρά των εσόδων όσο και των δαπανών.

Πιο συγκεκριμένα, δύο ήταν τα βασικά σημεία της κριτικής των κυβερνητικών βουλευτών, που δεν έθεσαν πάντως θέμα καταψήφισης του νομοσχεδίου, το οποίο θα ψηφιστεί την Πέμπτη με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Πρώτον, ότι η κυβέρνηση προχωρεί στην περαίωση λόγω της κατάρρευσης των εισπρακτικών μηχανισμών που έχουν οδηγήσει σε απόκλιση του στόχου για αύξηση των εσόδων.

Δεύτερον, ότι με αυτήν την πρωτοβουλία επιβραβεύει τους φοροφυγάδες, στέλνοντας λάθος μήνυμα στους πολίτες που είναι συνεπείς και έχουν επιβαρυνθεί από τα τελευταία επώδυνα μέτρα του μνημονίου.

Το χορό της κριτικής στην συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών άνοιξε ο Μίμης Ανδρουλάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων επεσήμανε για την περαίωση πως είναι αμφίβολος εάν έχει θετικά αποτελέσματα, πως τα δύσκολα έρχονται και μάλιστα χαριτολογώντας είπε στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου πως πρέπει να έχει τα βλέμματα  στα έσοδα του 2011, γιατί δεν γνωρίζει εάν θα ζει το 2012! Κριτική άσκησαν τέλος στον υπουργό Οικονομικών και οι κ.κ Κουρουμπλής και Μαγκούφης χαρακτηρίζοντας την περαίωση ως αναγκαίο κακό, ενώ ο Νάσος Αλευράς επεσήμανε πως το θέμα έχει χαθεί επικοινωνιακά από την κυβέρνηση και πως έπρεπε να γίνει ξεχωριστή περαίωση για κάθε πολίτη.