Skip to main content

Νέες ενστάσεις για τον αποκλεισμό των ΙΧ από το κέντρο την Πέμπτη

Και ο πρόεδρος του δημοτ. συμβουλίου Π. Αβραμόπουλος προτείνει να μετατεθεί η ημερομηνία της εφαρμογής της «απαγόρευσης της κίνησης των οχημάτων».

Ενστάσεις για την απόφαση του δήμου Θεσσαλονίκης να προχωρήσει σε απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της πόλης την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, εγείρει και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος, μετά τον δημοτικό σύμβουλο Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Σε ανάρτησή του στο facebook ο κ. Αβραμόπουλος προτείνει να μετατεθεί η ημερομηνία της εφαρμογής της «απαγόρευσης της κίνησης των οχημάτων». Όπως σημειώνει, «λόγω και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε με τις αστικές συγκοινωνίες, δεν επιτρέπουν να εφαρμοστεί μια τέτοια απόφαση σε ημέρα καθημερινή -και μάλιστα Πέμπτη που τα καταστήματα είναι ανοιχτά και το απόγευμα». Ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρει ότι «η δράση αυτή μπορεί να εφαρμοστεί σε ημέρα και με τρόπο που δεν θα επιβαρύνεται η ήδη δύσκολη καθημερινότητα των πολιτών. Με την απαραίτητη προϋπόθεση, βεβαίως, ότι θα κυκλοφορούν τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ». Κάνει λόγο επίσης και για «καλά σχεδιασμένη, σωστά οργανωμένη και με έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών».

«Ας μην εμπλακούμε σε συζητήσεις που περιορίζουν το θέμα. Δεν μας δεσμεύει η ημέρα (Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 - «Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο»). Μας δεσμεύει η ανάγκη. Και η ανάγκη απαιτεί παρεμβάσεις μικρής ή μεγάλης κλίμακας που θα κάνουν την καθημερινότητα …βιώσιμη –για αυτούς που ζουν στην πόλη, εργάζονται σε αυτήν, περπατούν ή οδηγούν στους δρόμους της, την επισκέπτονται ως τουρίστες. Και ίσως έτσι φτάσουμε στο ιδανικό σημείο μιας «πόλης χωρίς αυτοκίνητα» –με λειτουργούσες δημόσιες συγκοινωνίες, όχι ενός μόνο μέσου όπως συμβαίνει τώρα, εκτεταμένες πεζοδρομήσεις και ένα πλαίσιο κανόνων που θα τηρείται αυστηρά» καταλήγει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.

Εν τω μεταξύ και ο δημοτικός σύμβουλος Λάζαρος Ζαχαριάδης εξέφρασε μέσω facebook ενστάσεις για το ζήτημα, με αφορμή και την κυκλοφοριακή κατάσταση που επικρατούσε σήμερα στην πόλη. «Αλίμονό μας την Πέμπτη που θα κλείσει ο δήμος το κέντρο της πόλης λόγω της «Ημέρας χωρίς αυτοκίνητο», έγραψε χαρακτηριστικά. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Ζέρβας είχε αντιδράσει για αυτή την ενέργεια του δήμου.