Skip to main content

Καταγγελίες για εκτός σειράς εμβολιασμούς στον δήμο- Έδειξε Λιακόπουλο ο Τσαβλής

Η πρώην πρόεδρος του Αγίου Στυλιανού κατήγγειλε ότι εμβολιάστηκαν εκτός σειράς οχτώ άτομα – Ανάλογες υπόνοιες για αντιδήμαρχο άφησε ο Δρόσος Τσαβλής

Εκτός σειράς εμβολιασμούς στο βρεφοκομείο Άγιος Στυλιανός κατήγγειλε η δημοτική σύμβουλος Ιωάννα Σπανού στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Η πρώην πρόεδρος του ιδρύματος, η οποία παραιτήθηκε από την παράταξη Ζέρβα και στη συνέχεια αποπέμφθηκε από τη θέση της έκανε λόγο για συνολικά οχτώ άτομα που εμβολιάστηκαν εκτός σειράς, κάτι που κατέθεσε και στην Αρχή Διαφάνειας.

«Θέλω να επισημάνω για να γνωρίζει το σώμα, ότι ναι, στις 11 Ιανουαρίου εμβολιάστηκαν οκτώ άτομα από τον Άγιο Στυλιανό, ενώ δεν ήταν η σειρά τους. Αποτελούνται από τρεις διοικητικούς και πέντε άτομα τα οποία είναι στον παιδικό σταθμό του ιδρύματος», είπε και ζήτησε από τον αρμόδιο να βγει και να πει με ποιον τρόπο και πώς έγιναν αυτοί οι εμβολιασμοί.

Υπόνοιες ότι εκτός σειράς εμβολιάστηκε και αντιδήμαρχος του δήμου άφησε ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος, Δρόσος Τσαβλής.

«Κλήθηκα από Αρχή Διαφάνειας να καταθέσω σχετικά με τους εμβολιασμούς που έγιναν στον δήμο Θεσσαλονίκης, επειδή με απόφαση δημάρχου είμαι υπεύθυνος εμβολιασμών από 19/1. Βέβαια, οι έρευνες στις οποίες επικεντρώνεται η Αρχή Διαφάνειας είναι στους εμβολιασμούς που έγιναν στον δήμο Θεσσαλονίκης από τις 19/1 και πριν. Μου ζήτησαν την εγκύκλιο που έλεγε ότι ο δήμος θα έπρεπε να καταρτίσει λίστες με άτομα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι και με ρώτησαν αν με βάση αυτήν την εγκύκλιο καταρτίστηκαν όντως λίστες. Ρωτώ λοιπόν τη διοίκηση και περιμένω να απαντήσει, εάν με βάση αυτήν την εγκύκλιο καταρτίστηκαν οι λίστες του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι κι αν μέσα σε αυτές τις λίστες υπήρξε αντιδήμαρχος της διοίκησης Ζέρβα που εμβολιάστηκε εκτός σειράς, κρυφά και ως μη όφειλε», ανέφερε ο κ. Τσαβλής.

Απατώντας, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Χάρης Αηδονόπουλος ανέφερε: «Όταν υπάρχει μία έρευνα σε εξέλιξη δεν παρεμβαίνουμε. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν και email και SMS που ζητόνται οι εμβολιασμοί των υπαλλήλων, εγγυημένων των αποστολέων τους ότι πρόκειται για υπαλλήλους πρώτης γραμμής. Αναφορικά με το θέμα ότι εμβολιάστηκε στέλεχος, αντιδήμαρχος, νομικού προσώπου του δήμου Θεσσαλονίκης, οφείλω να απαντήσω ότι εμβολιάστηκε με ακριβώς το ίδιο σκεπτικό που εμβολιάστηκαν οι ομόλογοί του, φερ’ ειπείν στο ίδρυμα "Άγιος Δημήτριος", στο ίδρυμα "Άγιος Παντελεήμων". Και τέλος, οι χειρόγραφες καταστάσεις του ΕΟΔΥ αλλά και τα ηλεκτρονικά του, αναφέρουν επακριβώς πια ώρα εμβολιάστηκε ο καθένας. Εδώ είμαστε, για να το δούμε». Ο κ. Τσαβλής κατηγόρησε τον αντιδήμαρχο ότι λέει ψέματα, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση. «Παραποιείτε την αλήθεια και λυπάμαι γιατί είστε γιατρός», είπε χαρακτηριστικά.

Ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Δημοτικών Κοινοτήτων και Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, Στέλιος Λιακόπουλος παραδέχτηκε ότι εμβολιάστηκε και ο ίδιος, δίνοντας το όνομά του στις 10 Ιανουαρίου στον κ. Αηδονόπουλο μαζί με τη λίστα των εργαζομένων στο Βοήθεια στο Σπίτι και στα ΚΑΠΗ. «Είμαι επικεφαλής του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, επισκέπτομαι άτομα στο σπίτι τους, έχω πρόβλημα σοβαρό υγείας», ανέφερε υποστηρίζοντας πως ήταν μέσα στη λίστα κανονικά. «Προς τιμήν σας ότι το λέτε ότι ήσασταν εσείς. Αλλά γνωρίζεται πολύ καλά ότι δεν έπρεπε να είστε σε αυτή τη λίστα», ανέφερε ο κ. Τσαβλής, ο οποίος καταλόγισε στον δήμαρχο δύο μέτρα και δύο σταθμά, αναφέροντας ότι προβλήματα υγείας έχει και η κ. Ακριτίδου που επίσης αποπέμφθηκε για το θέμα των εκτός σειράς εμβολιασμών.