Skip to main content

Νέες καταγγελίες Πλατινί για Ινφαντίνο: «Πρέπει να παραιτηθεί»

Ο πρώην πρόεδρος της UEFA κατηγόρησε τον ισχυρό άνδρα της FIFA τονίζοντας πως ανέλαβε τον προεδρικό θώκο «χωρίς να έχει κάποια αξιοπιστία».

Σε νέες καταγγελίες κατά του Τζιάνι Ινφαντίνο προχώρησε ο Μισέλ Πλατινί.

Ο πρώην πρόεδρος της UEFA και υποψήφιος για την προεδρία της FIFA στις προηγούμενες εκλογές κατηγόρησε τον νυν πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για χρήση αθέμιτων μέσων στις προηγούμενες εκλογές, ενώ αναφέρθηκε και στις επαφές του με τον Ελβετό γενικό εισαγγελέα, Μίχαελ Λάουμπερ.

«Ο Ινφαντίνο και ο Λάουμπερ θεωρούν τους εαυτούς τους άτρωτους και υπεράνω του νόμου. Ο Λάουμπερ γνωρίζει ότι έχει ξεπεράσει την κόκκινη γραμμή. Κατά τη γνώμη μου ο Ινφαντίνο πρέπει να παραιτηθεί. Το πρόβλημα είναι ότι έγινε πρόεδρος της FIFA χάρη σε έναν έξυπνο συνδυασμό των περιστάσεων, χωρίς να έχει κάποια αξιοπιστία. Είναι προφανές πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να διατηρήσει αυτή τη θέση», τόνισε ο εμβληματικός παλαίμαχος Γάλλος ποδοσφαιριστής για να συμπληρώσει:

«Το 2016 θα είχα κερδίσει την προεδρία της FIFA με μεγάλη πλειοψηφία, όλοι το γνωρίζουν αυτό. Φαίνεται πως ο Τζιάνι Ινφαντίνο κατέβαλλε προσπάθειες από το καλοκαίρι του 2015 για να διαβεβαιώσει πως θα αποκλειστώ από τη διεκδίκηση της θέσης, με συμφωνίας στο παρασκήνιο».