Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022
x

ΝΕΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΤΡΕΝΩΝ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΘΗΝΑΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Για μισή ώρα το απογευματινό δρομολόγιο προς Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε στην Οινόη, ενώ το τρένο που κατέβαινε έκανε τέσσερις στάσεις στη διαδρομή

Νέα ταλαιπωρία για τους επιβάτες τρένων από και προς τη Θεσσαλονίκη με καθυστερήσεις να σημειώνονται στα δρομολόγια του ETR 470 αλλά και της κανονικής γραμμής.

Συγκεκριμένα, οι επιβάτες που ταξίδευαν από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη με τη γραμμή που ξεκινούσε στις 19:22 την Τρίτη από τον σταθμό Λαρίσης, στην Αθήνα, παρέμειναν περίπου 30 λεπτά ακινητοποιημένοι στον σταθμό της Οινόης.

Από την άλλη πλευρά, οι επιβάτες που ταξίδευαν με τη γραμμή ETR 470 που ξεκινούσε 17:22 από τη Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα ταλαιπωρήθηκαν για τουλάχιστον τέσσερις φορές που χρειάστηκε να ακινητοποιηθεί το τρένο.

Σύμφωνα με πηγές της Hellenic Train το πρόβλημα οφείλεται στις γραμμές του ΟΣΕ και στη συντήρηση αυτών, καθώς, όπως σημειώνουν, διεξάγονται έργα με αποτέλεσμα η μία γραμμή να μην λειτουργεί σε ορισμένα σημεία.

Έτσι, η καθυστέρηση μίας πρωινής γραμμής οδήγησε στο να αντιμετωπίσουν προβλήματα τα υπόλοιπα δρομολόγια μέσα στην ημέρα, με την ταλαιπωρία όμως να είναι αδιαμφισβήτητη.

Μάλιστα, οι δύο γραμμές συναντήθηκαν στον σταθμό της Οινόης καθώς οι επιβάτες του τρένου με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη ανέμεναν την άφιξη του τρένου προς την Αθήνα.

Όπως κατήγγειλε στη Voria.gr επιβάτης της γραμμής ETR 470, η καθυστέρηση αναμένεται να αγγίξει τη μία ώρα, σε ένα τρένο που υπόσχεται γρήγορη μετακίνηση.

Υπενθυμίζεται πως παρόμοια περιστατικά με καθυστερήσεις σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες με αποτέλεσμα οι επιβάτες να εκφράζουν τα παράπονά τους.