Skip to main content

Νέες καθυστερήσεις και ταλαιπωρία για επιβάτες τρένων στη γραμμή Αθήνας-Θεσσαλονίκης

Για μισή ώρα το απογευματινό δρομολόγιο προς Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε στην Οινόη, ενώ το τρένο που κατέβαινε έκανε τέσσερις στάσεις στη διαδρομή

Νέα ταλαιπωρία για τους επιβάτες τρένων από και προς τη Θεσσαλονίκη με καθυστερήσεις να σημειώνονται στα δρομολόγια του ETR 470 αλλά και της κανονικής γραμμής.

Συγκεκριμένα, οι επιβάτες που ταξίδευαν από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη με τη γραμμή που ξεκινούσε στις 19:22 την Τρίτη από τον σταθμό Λαρίσης, στην Αθήνα, παρέμειναν περίπου 30 λεπτά ακινητοποιημένοι στον σταθμό της Οινόης.

Από την άλλη πλευρά, οι επιβάτες που ταξίδευαν με τη γραμμή ETR 470 που ξεκινούσε 17:22 από τη Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα ταλαιπωρήθηκαν για τουλάχιστον τέσσερις φορές που χρειάστηκε να ακινητοποιηθεί το τρένο.

Σύμφωνα με πηγές της Hellenic Train το πρόβλημα οφείλεται στις γραμμές του ΟΣΕ και στη συντήρηση αυτών, καθώς, όπως σημειώνουν, διεξάγονται έργα με αποτέλεσμα η μία γραμμή να μην λειτουργεί σε ορισμένα σημεία.

Έτσι, η καθυστέρηση μίας πρωινής γραμμής οδήγησε στο να αντιμετωπίσουν προβλήματα τα υπόλοιπα δρομολόγια μέσα στην ημέρα, με την ταλαιπωρία όμως να είναι αδιαμφισβήτητη.

Μάλιστα, οι δύο γραμμές συναντήθηκαν στον σταθμό της Οινόης καθώς οι επιβάτες του τρένου με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη ανέμεναν την άφιξη του τρένου προς την Αθήνα.

Όπως κατήγγειλε στη Voria.gr επιβάτης της γραμμής ETR 470, η καθυστέρηση αναμένεται να αγγίξει τη μία ώρα, σε ένα τρένο που υπόσχεται γρήγορη μετακίνηση.

Υπενθυμίζεται πως παρόμοια περιστατικά με καθυστερήσεις σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες με αποτέλεσμα οι επιβάτες να εκφράζουν τα παράπονά τους.

Μάλιστα κλήση σε ακρόαση της Hellenic Train «εξαιτίας της ολιγωρίας που επέδειξε στο αίτημα παροχής πληροφοριών το οποίο διατύπωσε η Αρχή για τις ακυρώσεις και τις καθυστερήσεις δρομολογίων στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο Αθηνών και Θεσσαλονίκης», αποφάσισε η Ολομέλεια της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων.

Σημειώνεται πως τη Δευτέρα η καθυστέρηση αφορούσε την αμαξοστοιχία 1521 και τους περίπου 200 επιβάτες όταν, από το Λιανοκλάδι προς την Αθήνα, κοντά στον παλιό σταθμό του Ελευθεροχωρίου, σύμφωνα με πληροφορίες συγκρούστηκε με αγελάδα και ακινητοποιήθηκε.

Εκεί έφτασαν τεχνικοί του ΟΣΕ και μετά από έλεγχο το τρένο συνέχισε το ταξίδι του, ωστόσο λίγα λεπτά αργότερα και πριν εισέλθει στον σταθμό της Τιθορέας εκτροχιάστηκε καθώς -όπως ανέφεραν επιβάτες- είχαν αφεθεί τα κλειδιά προς τη νέα γραμμή με συνέπεια η αμαξοστοιχία να βρεθεί έξω από τις ράγες.

Σύμφωνα μάλιστα με το ethnos.gr, το γαϊτανάκι των επικίνδυνων λαθών δεν σταματά εδώ καθώς οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας κινήθηκαν με τα πόδια από το σημείο του εκτροχιασμού έως τον σταθμό της Τιθορέας και ουσιαστικά περπάτησαν πάνω στις γραμμές σε ένα δίκτυο υπό τάση για περίπου 1 χιλιόμετρο διακινδυνεύοντας ανά πάσα στιγμή να χτυπηθούν από το ρεύμα.