Skip to main content

Δ.Θεσσαλονίκης:Νέες μειώσεις το 2022 στα δημοτικά τέλη -5% για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Ο δήμος Θεσσαλονίκης εισηγείται μειώσεις στα δημοτικά τέλη από την αρχή της νέας χρονιά καθώς και μέτρα στήριξης της νέας επιχειρηματικότητας.

Νέες μειώσεις στα δημοτικά τέλη εισηγείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα. Μάλιστα σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι μειώσεις γίνονται παρά τις πιέσεις που δημιουργούν στα οικονομικά του δήμου η πανδημική αλλά και η ενεργειακή κρίση.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, συνεπής στη δέσμευσή της να εφαρμόσει μια πολιτική οικονομικών ελαφρύνσεων και διευκολύνσεων, η δημοτική αρχή καταθέτει πρόταση για νέα μείωση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού από 1ης Ιανουαρίου 2022 κατά 5% οριζόντια για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

«Αφουγκραζόμενη τη συνεχιζόμενη πολύ δύσκολη συγκυρία λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης των προηγούμενων ετών αλλά και της υγειονομικής κρίσης, η Διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα προχωρά από την ανάληψη των καθηκόντων της σε μειώσεις στα ανταποδοτικά τέλη αθροιστικά κατά 30%. Ήδη τα προηγούμενα δύο χρόνια είχε μειώσει τα τέλη κατά 25% και συνεχίζει σε νέα στήριξη -με πρόσθετες μειώσεις 5% στα δημοτικά τέλη- για τους κατοίκους, τους επαγγελματίες και τις νέες επιχειρήσεις της πόλης», ανέφερε σχετικά ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Κούπκας.

Στήριξη του επιχειρείν - Στο πλευρό των ανθρώπων του πολιτισμού

Παράλληλα, ο δήμος Θεσσαλονίκης στηρίζει τη νέα επιχειρηματικότητα, καθώς, όπως εξηγεί ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών πρωτοπορεί και προχωρά στη θέσπιση μειώσεων κατά 40% για δύο έτη από την έναρξη λειτουργίας μιας επιχείρησης.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο δήμος Θεσσαλονίκης στηρίζει και τον χώρο του πολιτισμού, που δέχθηκε μεγάλο πλήγμα την περίοδο της πανδημίας, με μειώσεις 40% στα τέλη για πολιτιστικά σωματεία και συλλόγους.

Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για τις αναπροσαρμογές στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού εισήχθη στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια θα κατατεθεί στο δημοτικό συμβούλιο.