Skip to main content

Νέες περιπέτειες στις αποκρατικοποιήσεις, οι εξελίξεις στον Αστέρα

Νέο κώλυμα και αυτή τη φορά, μάλλον οριστικό, στο project της αποκρατικοποίησης του Αστέρα Βουλιαγμένης, διαφαίνεται στον ορίζοντα.

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων για την Ελλάδα, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και το ΤΑΙΠΕΔ που προσπαθεί, είναι η αλήθεια, αλλά με πενιχρά αποτελέσματα έως σήμερα. Απόδειξη; Νέο κώλυμα και αυτή τη φορά, μάλλον οριστικό, στο project της αποκρατικοποίησης του Αστέρα Βουλιαγμένης, διαφαίνεται στον ορίζοντα.

Σας γράφαμε και προ ημερών, αλλά οι πληροφορίες μας επιμένουν ότι αυτή τη φορά από δύο υπουργεία θα ανακοινωθούν νέοι όροι, που δύσκολα θα γίνουν αποδεκτοί από τον αγοραστή. Οι εξελίξεις αναμένονται ακόμα και μέσα στην εβδομάδα. Ήδη, η σχετική πληροφορία έχει αρχίσει να κυκλοφορεί στα δημοσιογραφικά γραφεία και είναι θέμα χρόνου η είδηση να "βγει".

Υπενθυμίζεται ότι η ίδια πώληση κινδύνεψε να τιναχτεί στον αέρα, λόγω μιας απόφασης του ΣτΕ για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Εξ ου και η καθυστέρηση που σημειώνονταν μέχρι τώρα, ως προς την υλοποίηση του project. Με ενδιαφέρον, αναμένονται τώρα τα... προσκόμματα του Δημοσίου.

Στο μεταξύ, με έκτακτη Γενική Συνέλευση θα «περάσει» τελικά η σύμβαση παραχώρησης του 67% της εταιρίας ΟΛΠ ΑΕ στον νέο ιδιοκτήτη (Cosco). Στο ΤΑΙΠΕΔ κατάλαβαν ότι με κανονικές διαδικασίες θα χρειασθούν μήνες για να επικυρωθεί ο διαγωνισμός, αφού (σχεδόν) όλοι, εντός και εκτός κυβέρνησης, θέλουν να τον τορπιλίσουν. Κι έτσι μάλλον θα προχωρήσουν σε πιο δραστικά μέτρα, προσεχώς.