Skip to main content

Νέες πιέσεις για τις τραπεζικές μετοχές στο Χρηματιστήριο

Στον απόηχο της σύγκρουσης Ρώμης-Κομισιόν, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες της τάξης 2,19% κινούμενος κάτω από τις 645 μονάδες

Νέες πιέσεις, μετά τη «μαύρη Τετάρτη» της περασμένης εβδομάδας, δέχονται κατά την εκκίνηση της σημερινής συνεδρίασης οι μετοχές του τραπεζικού τομέα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο Γενικός Δείκτης του οποίου καταγράφει απώλειες 2,19% κινούμενος στις 11:59 στις 644,67 μονάδες. Οι νέες αναταράξεις έρχονται στον απόηχο της κόντρας μεταξύ Ρώμης και Βρυξελλών για τον ιταλικό προϋπολογισμό, αλλά και στην επενδυτική ανησυχία για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα λόγω και των «κόκκινων δανείων».

Έτσι, ο τραπεζικός κλάδος συνεχίζει την κάθοδο καθώς υποχωρεί κατά 5,07%, με την πτώση στη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς να υπερβαίνει το 8%. Εθνική Τράπεζα και Eurobank μειώνονται κατά 3,69% και 4,53%, αντιστοίχως, ενώ η Alpha Bank διολισθαίνει κατά 3,66%.

Στο ταμπλό, πέραν των τραπεζικών μετοχών, αξιοσημείωτες απώλειες παρουσιάζουν και οι μετοχές των Viohalco, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, Motor Oil και Μυτιληναίου, οι οποίες εμφανίζουν κάμψη της τάξης άνω του 2%.

Ο όγκος των συναλλαγών, περίπου μία ώρα μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης, κυμαίνεται στα 10 εκατομμύρια ευρώ, ενώ από το σύνολο των μετοχών οκτώ ενισχύονται, 58 υποχωρούν, 17 παραμένουν αμετάβλητες και 115 είναι ανενεργές.