Skip to main content

Νέες πολύνεκρες συγκρούσεις στην Υεμένη

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σήμερα σε βίαιες συγκρούσεις στην Τάιζ ανάμεσα σε οπαδούς του προέδρου της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ και σε αντιπάλους του.

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σήμερα σε βίαιες συγκρούσεις στην Τάιζ ανάμεσα σε οπαδούς του προέδρου της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ και σε αντιπάλους του, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

Ιατρικές πηγές ανέφεραν ότι οκτώ άμαχοι ανάμεσά τους ένα παιδί και δύο μαχητές από τις φυλετικές ζώνες σκοτώθηκαν στην Τάιζ, ενώ 43 άτομα, κυρίως άμαχοι, τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με κατοίκους, κυβερνητικές δυνάμεις ενέτειναν τους βομβαρδισμούς τους στο κέντρο της πόλης και στα περίχωρα βορείως της Τάιζ. Χθες, Τρίτη, τρεις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σε συγκρούσεις στην πρωτεύουσα Σαναά.

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο απεσταλμένος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Υεμένη, ο πρόεδρος Σάλεχ έχει προχωρήσει ένα βήμα πιο κοντά στην παράδοση της εξουσίας στον αναπληρωτή του, αποδεχόμενος το σχέδιο του ΟΗΕ για τη διευκόλυνση της μετάβασης της εξουσίας.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη μιας συμφωνίας. Ελπίζουμε ότι το Έιντ Αλ Άντχα θα είναι μία ευκαιρία να ανακοινώσουμε στην Υεμένη και στον κόσμο ότι η Υεμένη έχει περάσει σε ένα νέο στάδιο» δήλωσε ο απεσταλμένος της ΕΕ Μισέλ Σερβόνε ντ΄Ούρσο.