Skip to main content

Νέες προσαγωγές διαδηλωτών για τη Μακεδονία πριν την ομιλία Τσίπρα-vid

Για αρκετά λεπτά επικράτησε μικρή ένταση με διαδηλωτές και ΜΑΤ να αλληλοσπρώχνονται. Περίπου 20 ακόμα άτομα βρίσκονται ακόμη στο σημείο.

Σε νέες προληπτικές προσαγωγές προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις έξω από το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου αναμένεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Διαδηλωτές με πανό που γράφουν «Ανεπιθύμητος» και «Τσίπρα είσαι προδότης» κατευθύνθηκαν αντίθετα από τη Λεωφόρο Νίκης προς το Λιμάνι προκειμένου να διαδηλώσουν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Άμεσα αναπτύχθηκαν μπροστά τους δυνάμεις των ΜΑΤ που τους απώθησαν προς το πεζοδρόμιο παραλιακά του Θερμαϊκού Κόλπου. Για αρκετά λεπτά επικράτησε μικρή ένταση με τις δύο πλευρές να αλληλοσπρώχνονται. Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε τουλάχιστον 10 προσαγωγές. Περίπου 20 ακόμα άτομα βρίσκονται ακόμη στο σημείο και θέλουν να προσεγγίσουν το Λιμάνι για να «απευθύνουν ερωτήσεις στον πρωθυπουργό».

Σημειώνεται ότι υπήρξε και νωρίτερα ένταση μεταξύ αρχών και διαδηλωτών ενώ η αστυνομία προσήγαγε προληπτικά άτομα πριν να ξεκινήσει η ομιλία του πρωθυπουργού στο λιμάνι. (δείτε εδώ και εδώ)