Skip to main content

Νέες προτεραιότητες στην καθαριότητα

Στο τελικό στάδιο υλοποίησης βρίσκεται η αναδιοργάνωση, η αναδιάρθρωση των δομών καθαριότητας και η αναδιάταξη των υπηρεσιών, είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θανάσης Παππάς.

Συνεδρίαση πραγματοποίησε σήμερα η Επιτροπή διαχείρισης απορριμάτων, ανακύκλωσης και καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης στην αντιδημαρχία Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, υπό την παρουσία του αντιδημάρχου, Θανάση Παππά, προκειμένου να συζητηθούν οι εθελοντικές δράσεις, η ανακύκλωση και ο προϋπολογισμός του 2012.

«Η  καθαριότητα της πόλης είναι πολυσύνθετη διαδικασία και η στόχευση είναι η βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών. Στο τελικό στάδιο υλοποίησης βρίσκεται η αναδιοργάνωση, η αναδιάρθρωση των δομών καθαριότητας και η  αναδιάταξη των υπηρεσιών.  Ένα πλήθος δράσεων και αλλαγών που όταν ολοκληρωθούν θα οδηγήσουν στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, στην βελτίωση των υποδομών, στην λειτουργικότητα του μηχανολογικού εξοπλισμού και στην ορθολογικότερη οικονομική διαχείριση», τόνισε ο κ. Παππάς κατά τη συνεδρίαση.

Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος ανακοίνωσε  ότι  οριστικοποιούνται οι δράσεις που σχετίζονται με την καθαριότητα, το σάρωμα, την ανακύκλωση και τα ογκώδη. Σχηματοποιούνται και υλοποιούνται με νέο προγραμματισμό και  ανασχεδιασμό προτεραιοτήτων οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε όλα τα τεχνικά μέσα  να είναι καθημερινά στην διάθεση της υπηρεσίας και επιτευχθεί  το επόμενο διάστημα η καθημερινή συμμετοχή σαράντα απορριμματοφόρων στην αποκομιδή των απορριμμάτων.

Στην κατεύθυνση αυτή εισάγεται σύγχρονη τεχνολογία και αντίληψη, ενοποιείται η λειτουργία του γραφείου κίνησης, εφαρμόζεται νέος σύγχρονος τρόπος παρακολούθησης της λειτουργίας της επισκευής και της συντήρησης των οχημάτων, γίνεται ενιαίος ο τρόπος παρακολούθησης και ο προγραμματισμός της κίνησης τους για την εξοικονόμηση καυσίμων, ενοποιείται η λειτουργία των υπηρεσιών και αναδιαρθρώνονται χωροταξικά οι εποπτείες.

Αναφερόμενος στην προσπάθεια για την αποκατάσταση της καθαριότητας στην πόλη μετά τις κινητοποιήσεις ο κ. Παππάς σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι όλων των υπηρεσιών της αντιδημαρχίας εργάστηκαν σε εικοσιτετράωρη βάση για ένα δεκαήμερο προκειμένου να αποκατασταθεί σταδιακά η καθαριότητα και η ευπρεπής εικόνα στην πόλη.

Συνολικά συγκεντρώθηκαν από τους δρόμους της πόλης 8.500 τόνοι απορριμμάτων από  εικοσιπέντε απορριμματοφόρα, πλύθηκαν οι κάδοι και οι θέσεις των κάδων, απολυμάνθηκαν σημεία που συγκέντρωσαν μεγάλο όγκο οργανικών απορριμμάτων.

Στην διάρκεια της συνεδρίασης έγινε αναφορά στο νέο ανανεωμένο πρόγραμμα Ανακύκλωσης του δήμου Θεσσαλονίκης ενώ παρουσιάστηκαν στοιχεία για τον Οκτώβριο στη διάρκεια του οποίου παρά τις απεργιακές κινητοποιήσεις, συγκεντρώθηκαν συνολικά 513 τόνοι ανακυκλώσιμου υλικού και 30 τόνοι ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.