Skip to main content

Νέες συνεδριάσεις στα μπλόκα για το μέλλον των κινητοποιήσεων

Για τρίτη εβδομάδα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, που φαίνεται πως κινούνται σε δύο διακριτές γραμμές. Σήμερα, συνεδριάζει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή στη Βέροια.
Για τρίτη εβδομάδα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, που φαίνεται πως κινούνται σε δύο διακριτές γραμμές. Σήμερα, συνεδριάζει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή στη Βέροια και αναμένεται να ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ενώ οι εκπρόσωποι άλλων μπλόκων πρόκειται να συναντηθούν το μεσημέρι της Τρίτης με την Κ. Μπατζελή.

Εξάλλου, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναμένεται να έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό εντός της ημέρας.

Οι εισηγήσεις των επικεφαλής της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής είναι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, προχωρώντας στον επ΄ αόριστον αποκλεισμό και παρακαμπτηρίων δρόμων.

Τα μπλόκα

Για τρίτη εβδομάδα παραμένουν αποκλεισμένοι οδικοί κόμβοι και μεθοριακοί σταθμοί στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία, όπου οι αγρότες αποφάσισαν να συνεχίσουν τις δυναμικές κινητοποιήσεις μετά το αδιέξοδο, που σημειώθηκε στις διαπραγματεύσεις.

Κλειστός παραμένει από χθες το απόγευμα για τα φορτηγά, ο μεθοριακός σταθμός του Προμαχώνα Σερρών, εξαιτίας του μπλόκου των αγροτών των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων. Οι παραγωγοί κρατούν αποκλεισμένη τη συγκεκριμένη οδική διάβαση για 16η μέρα και δήλωσαν πως θα παραμείνουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους έως ότου συζητήσουν με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, τα αιτήματα τους.

Εξάλλου, οι παραγωγοί έχουν κλείσει από τις έντεκα το πρωί και θα την κρατήσουν μπλοκαρισμένη έως τις δύο το μεσημέρι και την εθνική οδό Σερρών - Θεσσαλονίκης. Συζητούν, μάλιστα, να παρατείνουν χρονικά τον εγκλωβισμό της συγκεκριμένης οδικής αρτηρίας. Κλειστή παραμένει, επίσης, και η Εγνατία οδός, στο τμήμα Σερρών - Καβάλας, στο ύψος του κόμβου των Κερδυλλίων.

Ανοιχτή είναι πάντως, η παλιά εθνική οδός Σερρών - Καβάλας.

Σήμερα, «έκοψαν» πάλι - από τις 12 το μεσημέρι - την κυκλοφορία των οχημάτων σε Πλατύκαμπο και Τύρναβο και ανακοίνωσαν πως θα κρατήσουν τους δύο οδικούς κόμβους κλειστούς μέχρι τις τρεις το απόγευμα.

Από την πλευρά τους, οι αγρότες που συμμετέχουν στο μπλόκο της Νίκαιας έχουν προγραμματίσει για σήμερα το απόγευμα συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.