Skip to main content

Νεφώσεις και έως 14 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη

Αλλάζει το σκηνικού του καιρού από σήμερα το πρωί και τα νότια, ενώ τα φαινόμενα θα επεκταθούν και σε άλλες περιοχές της χώρας έως αύριο

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού έχει εκδώσει η ΕΜΥ, κάνοντας λόγος για ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα χτυπήσουν από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 19/11 τη νότια νησιωτική χώρα, ενώ τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις.

Συγκεκριμένα, οι περιοχές που θα επηρεαστούν από την αλλαγή του καιρού είναι η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Από τις βραδινές ώρες της Πέμπτης, τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν στις Κυκλάδες και από το μεσημέρι της Παρασκευής (20/11) και στις υπόλοιπες περιοχές.

Η πρόγνωση για σήμερα:

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα θαλάσσια - παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από αργά το απόγευμα.
Aνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στα ανατολικά 7 και βαθμιαία τοπικά έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

 

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα θαλάσσια - παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Θρακικό τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα και από τα βόρεια.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και τα νότια 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες στις Κυκλάδες θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα δυτικά βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ και στα νότια νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για την Παρασκευή 20/11

Στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στη νότια νησιωτική χώρα καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους έντονα, από το μεσημέρι όμως θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στο Αιγαίο 7 και τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες.