Skip to main content

Νέοι βομβαρδισμοί κατά της Χαμάς στη Γάζα από τον ισραηλινό στρατό

Σύμφωνα με το στρατιωτικών ανακοινωθέν, μαχητικά αεροσκάφη, στρατιωτικά ελικόπτερα και άρματα μάχης στόχευσαν θέσεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Νέους βομβαρδισμούς εναντίον θέσεων της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας πραγματοποίησε το βράδυ της Παρασκευής ο ισραηλινός στρατός, προχωρώντας σε αντίποινα για την εκτόξευση εκρηκτικών μηχανισμών από τον παλαιστινιακό θύλακα προς τα εδάφη του Ισραήλ.

Σύμφωνα με το στρατιωτικών ανακοινωθέν, μαχητικά αεροσκάφη, στρατιωτικά ελικόπτερα και άρματα μάχης στόχευσαν θέσεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένου ενός ναυτικού αμυντικού συστήματος που χρησιμοποιείται από τη Χαμάς, υπόγειες υποδομές και σταθμούς παρατήρησης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος, από την πλευρά της, ανακοίνωσε ότι μία έγκυος γυναίκα και ένα 3χρονο παιδί τραυματίστηκαν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Η νέα επίθεση επέρχεται λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωση της ιστορικής συμφωνίας για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Πρόκειται για μία συμφωνία, την οποία έχουν επικρίνει με δριμεία τόσο η Παλαιστίνη όσο και η ισλαμική Χαμάς.