Skip to main content

Νέοι κάδοι και υπογειοποίηση απορριμμάτων στον δήμο Καλαμαριάς

Η διοίκηση του δήμου Καλαμαριάς τρέχει διαγωνισμό για την προμήθεια 1.400 νέων κάδων απορριμμάτων προκειμένου να αλλάξει την εικόνα της καθαριότητας.

Την εικόνα της καθαριότητας θα επιχειρήσει να αλλάξει το επόμενο διάστημα ο δήμος Καλαμαριάς σχεδιάζοντας σε πρώτη φάση την προμήθεια 1.400 νέων πράσινων κάδων, ενώ στη συνέχεια θα προχωρήσει στην περαιτέρω υπογειοποίηση κάδων απορριμμάτων σε διάσπαρτα σημεία της πόλης.

Η διοίκηση του δήμου "τρέχει" διαγωνισμό που αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Μαρτίου και αφορά την προμήθεια 1.400 νέων κάδων απορριμμάτων, χωρητικότητας από 360 έως 1.100 λίτρα, με προϋπολογισμό που ξεπερνά τις 360.000 ευρώ.

"Θέλαμε να αλλάξουμε τους πράσινους κάδους που είναι φθαρμένοι και δεν αρκεί η επισκευή τους από το συνεργείο. Κοιτάμε να οργανώνουμε ένα- ένα τα ζητήματα, να κάνουμε δουλειά και να επιλύουμε τα προβλήματα", δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Παράλληλα, η διοίκηση, είναι σε επικοινωνία με την Ελληνική Εταιρία Ανακύκλωσης για την αντικατάσταση των κατεστραμμένων μπλε κάδων και την αύξηση του συνολικού αριθμού τους. Στις επόμενες κινήσεις είναι η αναζήτηση κατάλληλου χώρου για τη δημιουργία "Πράσινου Σημείου" και οι συζητήσεις με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, για χρησιμοποίηση του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στον Αγιο Παύλο, ώστε να μη χρειάζεται τα απορριμματοφόρα να πραγματοποιούν δρομολόγια έως τη δυτική πλευρά της πόλης και συγκεκριμένα στο ΣΜΑ Ευκαρπίας.  

Την επόμενη χρονιά σχεδιάζεται και η προμήθεια υπόγειων κάδων συλλογής απορριμμάτων. Στα πλάνα βρίσκεται η αντικατάσταση ορισμένων υπόγειων κάδων, στις θέσεις των οποίων θα μπει μια συστάδα, ενώ για πρώτη φορά θα τοποθετηθούν υπόγειοι σε άλλα 14 - 15 σημεία της Καλαμαριάς διαθέτοντας "έξυπνο" σύστημα ηλεκτρονικής ειδοποίησης για το πότε θα γεμίζουν με σκουπίδια.

"Θεωρούμε ότι με τις παραπάνω κινήσεις θα αρχίσει να βελτιώνεται η εικόνα στον δήμο. Δεν πιστεύουμε πως αυτή τη στιγμή είναι η ιδανική, όμως εχθρός του καλού το... καλύτερο. Με τις κινήσεις που κάνουμε, με τις αλλαγές κάδων, με τη διαδικασία να βρούμε Πράσινο Σημείο και αν χρησιμοποιήσουμε τον ΣΜΑ του Αγίου Παύλου, θεωρώ ότι θα αλλάξει η κατάσταση", πρόσθεσε ο κ.Δαρδαμανέλης.