Skip to main content

Νέοι κλάδοι στο επίδομα των 800 ευρώ - Οι δικαιούχοι

Ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση θα φέρει τροπολογία μετά το Πάσχα με νέες ρυθμίσεις και παροχές για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Την επέκταση των κατηγοριών εργαζομένων που θα ενταχθούν στους δικαιούχους του επιδόματος των 800 ευρώ ανακοίνωσε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα φέρει τροπολογία μετά το Πάσχα με νέες ρυθμίσεις και παροχές για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Μεταξύ άλλων η τροπολογία θα προβλέπει:

    Νέα διεύρυνση των δικαιούχων του επιδόματος στην οποία περιλαμβάνονται οικοδόμοι, ξεναγοί, μουσικοί, ηθοποιοί, χορευτές, αποκλειστικοί νοσοκόμοι, αγγειοπλάστες, δασεργάτες, ασβεστοποιοί, μισθωτοί του τουριστικού τομέα που βρίσκονται στο επίπεδο ανεργίας του Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τον υπουργό οι συγκεκριμένοι δικαιούχοι, που ανέρχονται σε 160.000, θα λάβουν τα 800 ευρώ στα τέλη Απριλίου έως 5 Μαΐου.

    Επέκταση του επιδόματος των 800 ευρώ και στις επιχειρήσεις που απασχολούν από 5 έως 20 εργαζόμενους με τον υπουργό να τις υπολογίζει στις 200.000.

    Επέκταση της έκπτωσης ενοικίου 40% και για τους φοιτητές.