Skip to main content

Νεκρή εντοπίστηκε 74χρονη κολυμβήτρια στο Πόρτο Ράφτη

Η σορός της 74χρονης εντοπίστηκε από ιδιωτικό μέσο στον όρμο της Αγίας Μαρίνας στο Πόρτο Ράφτη και στη συνέχεια ανασύρθηκε από σκάφος του Λιμενικού.

Νεκρή εντοπίστηκε μια 74χρονη κολυμβήτρια στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Σπυρίδωνα στο Πόρτο Ράφτη.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, χθες το μεσημέρι οι αρχές Ραφήνας και Μαρκόπουλου ενημερώθηκαν από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για αγνοούμενη 74χρονηκολυμβήτρια, ελληνικής καταγωγής, στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Σπυρίδωνα στο Πόρτο Ράφτη.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησαν έρευνες στην εν λόγω περιοχή, από ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα αλιευτικό σκαφος, δύο ιδιωτικά σκάφη και τέσσερα περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, ενώ στην ανωτέρω περιοχή μετέβησαν κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ιδιώτης δύτης.

Αρχικά εντοπίστηκε η σορός της 74χρονης από ιδιωτικό μέσο στον όρμο της Αγίας Μαρίνας στο Πόρτο Ράφτη και στη συνέχεια ανασύρθηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκε στο λιμάνι Αγίου Νικολάου, απ' όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών ''ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ-ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ'' (Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός), όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Μαρκόπουλου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.