Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021
x

ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΕΚΡΗ ΦΩΚΙΑ ΑΠΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΠΗΛΙΟΥ

Το ζώο είχε κάνει την εμφάνιση του τις τελευταίες μέρες στην περιοχή, ωστόσο χθες ένα ζευγάρι αντίκρισε τη φώκια νεκρή στο νερό.

Βίαια θανατωμένη από ανθρώπινο χέρι, βρέθηκε σήμερα το πρωϊ στο Βαλτούδι της Μηλίνας, μια φώκια «Monachus Monachus».

Σύμφωνα με το e-thessalia, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες είχε κάνει την εμφάνισή της στη θάλασσα της Μηλίνας, έπαιζε στην παραλία και την θαύμαζαν οι περιπατητές. Σήμερα την εντόπισε νεκρή ένα ζευγάρι την ώρα που έκανε κανό.

Η φώκια σύμφωνα με τους μ όνιμους αλλοδαπούς κατοίκους της Μηλίνας, που την εντόπισαν, θανατώθηκε με όπλο και χτυπήθηκε και με αιχμηρό αντικείμενο.

Είναι η δεύτερη φώκια μέσα σε τρια χρόνια που παρέμεινε στα νερά της Μηλίνας για μεγάλο χρονικό διάστημα και θανατώθηκε.

Ο άνθρωπος που την εντόπισε ενημέρωσε το  Λιμεναρχείο και τη Mom. Η φώκια Μονάχους Μονάχους θεωρείται είδος προς εξαφάνιση και στη θάλασσα του Αιγαίου ζει και αναπαράγεται σημαντικός αριθμός. Το πάρκο Βορείων Σποράδων έχει ενταχθεί στο δίκτυο Νατούρα και εκατοντάδες εθελοντές εργάζονται κάθε χρόνο για την προστασία της. Αρκετοί αλιείς θανατώνουν το σπάνιο είδος, διότι η μεσογειακή φώκια καταστρέφει τα δίχτυα κατά την αναζήτηση της τροφής.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ