Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019
x

ΝΕΚΡΟΣ 48ΧΡΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα, ο θάνατος του κρατουμένου οφείλεται σε ανακοπή καρδιάς. Σε αναμονή της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Νεκρός στις φυλακές Κορυδαλλού βρέθηκε  το βράδυ της Τρίτης ένας 48χρονος Έλληνας που κρατείτο στο ψυχιατρείο του σωφρονιστικού καταστήματος.

Σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα, η ανακοπή καρδιάς φαίνεται να ήταν η αιτία του θανάτου του, ενώ η ιατροδικαστική εξέταση, η οποία θα διενεργηθεί, θα διαπιστώσει τα ακριβή αίτια του θανάτου. Παράλληλα, το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει διατάξει έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, στον αποβιώσαντα είχε επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης και 8 ετών για ανθρωποκτονία και κρατείτο στο Ψυχιατρείο από το 2010.

Κατά την ανακοίνωση, χθες το βράδυ (11:15 μμ) συγκρατούμενος του 48χρόνου χτύπησε το κουδούνι έκτακτης ανάγκης που υπάρχει στο κελί και αμέσως έσπευσαν η εφημερεύουσα γιατρός, ο νοσοκόμος και ο αρχιφύλακας. Ο 48χρονος ήταν πεσμένος στο πάτωμα χωρίς σφυγμούς, ενώ είχε προηγηθεί έμετος.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Σύμφωνα με τον γιατρό του νοσοκομείου πιθανή αιτία θανάτου είναι ανακοπή καρδιάς από εισρόφηση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ