Skip to main content

Νεκρός ο 44χρονος που αγνοείτο στη Μυτιλήνη

Νεκρός βρέθηκε, νωρίς το πρωί, 1,5 ναυτικό μίλι από την παραλία αεροδρομίου Μυτιλήνης, 44χρονος άνδρας, ο οποίος αγνοείτο από χθες το βράδυ.
Νεκρός βρέθηκε, νωρίς το πρωί, 1,5 ναυτικό μίλι από την παραλία αεροδρομίου Μυτιλήνης, 44χρονος άνδρας, ο οποίος αγνοείτο από χθες το βράδυ. Όπως ανακοινώθηκε από το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, ο άνδρας, κατά δήλωση της συζύγου του, είχε βγει τη νύχτα για ψάρεμα με το ταχύπλοο σκάφος τους και έκτοτε δεν έδωσε σημεία ζωής.

Το σκάφος βρέθηκε να πλέει ακυβέρνητο, λίγο πριν τις 10 το βράδυ, έξω από το λιμάνι της Μυτιλήνης, με κατεύθυνση προς την ακτή και η σορός του ιδιοκτήτη του να επιπλέει στη θαλάσσια περιοχή του νησιού, σήμερα το πρωί.

Ειδικότερα, στις 21.40 το πλήρωμα πλωτού περιπολικού του ΛΣ διέκρινε σε απόσταση λίγων μέτρων, να κατευθύνεται προς το μέρος του, ταχύπλοο σκάφος, χωρίς επιβάτες και χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας. Ο κυβερνήτης του πλωτού έκανε ελιγμό αποφυγής και κράτηση των μηχανών, αλλά το ακυβέρνητο ταχύπλοο, αφού «έξυσε» το σκάφος του Λιμενικού, συνέχισε την ανεξέλεγκτη πορεία του προς ακτή της Μυτιλήνης.

Στο σημείο έσπευσαν ένα ακόμη πλωτό, καθώς και ένα φινλανδικό πλωτό της Φρόντεξ. Ταυτόχρονα ειδοποιήθηκαν ιδιωτικά σκάφη και ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν ανθρώπων σε κίνδυνο, με τη συμμετοχή τριών οχημάτων του Λιμενικού και ενός σλοβακικού αεροσκάφους τις Φρόντεξ.

Περίπου μία ώρα αργότερα, εντοπίσθηκε στην παραλία Νεάπολης Μυτιλήνης, προσαραγμένο στην ακτή, το ταχύπλοο «Ευάγγελος» ΣΜ 250, με εκτεταμένες ζημιές στην πλώρη του. Μέσα στο σκάφος βρέθηκαν έγγραφα του ιδιοκτήτη και ενημερώθηκε η σύζυγός του, η οποία δήλωσε ότι ο αγνοούμενος είχε αναχωρήσει νωρίτερα, μόνος του, για ψάρεμα στη συγκεκριμένη περιοχή.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν με τη συνδρομή και ενός ελικοπτέρου SUPER PUMA, το πλήρωμα του οποίου εντόπισε σήμερα στις 07.10, κάποιον να επιπλέει, χωρίς τις αισθήσεις του, στη θάλασσα. Ο άνδρας ανασύρθηκε, μεταφέρθηκε στο λιμάνι και ακολούθως στο ΓΝΝ Βοστάνειο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η σορός θα παραδοθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, για νεκροψία - νεκροτομία.

Σε εξέλιξη είναι έρευνες του Λιμεναρχείου για τον εντοπισμό τυχόν σκάφους, που ενδέχεται να έχει εμπλακεί στο συμβάν.