Skip to main content

Πληροφορίες από ΗΠΑ ότι είναι νεκρός ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους

Τις φήμες για το θάνατο του αλ Μπαγκντάντι πυροδότησε ανάρτηση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στο twitter ότι «συνέβη κάτι μεγάλο»

Αμερικανικά ΜΜΕ μεταδίδουν πληροφορίες ότι ο αρχηγός του ISIS, Αμπού Μπακρ αλ- Μπαγκντάντι είναι νεκρός.

Εκτιμάται ότι σκοτώθηκε σε έφοδο του αμερικανικού στρατού που έγινε στη βορειοδυτική Συρία το Σάββατο. Σύμφωνα με το NBC στην επιχείρηση συμμετείχαν ελικόπτερα, μαχητικά αεροσκάφη και drones. «Μετά τα πυρά από αέρος, Αμερικανοί προσγειώθηκαν στο έδαφος και συγκέντρωσαν πληροφορίες» είπαν οι πηγές στο αμερικανικό δίκτυο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες είναι σε εξέλιξη μετρήσεις ειδικών της σήμανσης προκειμένου να βεβαιωθεί και επισήμως ότι ο ηγέτης των τζιχαντιστών είναι ένας από τους άνδρες που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Το CNN από την πλευρά του μετέδωσε την πληροφορία ότι ο αλ Μπαγκντάντι πυροδότησε γιλέκο με εκρηκτικά κατά τη διάρκεια της αμερικανικής επιχείρησης. Σύμφωνα με την ίδια πηγή στον εντοπισμό του Μπαγκντάντι συνέβαλε η CIA.

Τις φήμες για το θάνατο του αλ Μπαγκντάντι πυροδότησε ανάρτηση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στο twitter - λίγο πριν μεταδοθούν οι πληροφορίες από τα αμερικανικά ΜΜΕ - ότι «συνέβη κάτι μεγάλο».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πρόκειται να κάνει μια «σημαντική ανακοίνωση» στον Λευκό Οίκο στις 09:00 (15:00 ώρα Ελλάδας) σήμερα, γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Χόγκαν Γκίντλι.

Ο Γκίντλι δεν έκανε καμία διευκρίνιση γα το θέμα στο οποίο θα αναφερθεί ο αμερικανός πρόεδρος.