Skip to main content

Νεκρός ο πιλότος του Mirage 2000-5 που κατέπεσε στη Σκύρο

Τον θάνατο του πιλότου του μοιραίου αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας, που κατέπεσε ανοιχτά της Σκύρου γνωστοποίησε μέσω twitter ο Πάνος Καμμένος.

Το θάνατο του χειριστή του Mirage 2000 – 5 που συνετρίβη ανοιχτά της Σκύρου θρηνεί η Πολεμική Αεροπορία.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μέσω ανάρτησής του στο Twitter, «ένας έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας».

Σύμφωνα με πληροφορίες τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν την κάσκα του άτυχου πιλότου, το κιτ επιβίωσης αλλά και τη φουσκωτή βάρκα που είναι ενσωματωμένη στο εκτινασσόμενο κάθισμα, καθώς και άλλα στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι ο πιλότος του Mirage είναι νεκρός.

Το μαχητικό αεροσκάφος τύπου της Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε, πριν προσγειωθεί εννέα μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μιράζ 2000-5 ήταν το ένα από τα δύο μαχητικά αυτού του τύπου που είχε απογειωθεί για να αναχαιτίσει τουρκικά μαχητικά που είχαν εισέλθει στο FIR Αθηνών, και μετά την αναχαίτιση επέστρεφε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του νησιού όταν χάθηκε το στίγμα του.