Skip to main content

Νέκρωσε η αγορά της Θεσσαλονίκης - Δείτε φωτογραφίες από το κέντρο της πόλης

Κλειστά τα καταστήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Αστυνομικοί περιπολούν για ελέγχους για την τήρηση των μέτρων για την πανδημία

Κατεβασμένα ρολά καταστημάτων και άδεια πεζοδρόμια είναι η εικόνα σήμερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα στις 6 το πρωί για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ενώ το προηγούμενο Σαββατο το κέντρο ήταν γεμάτο από κόσμο, σήμερα η εικόνα είναι τελείως διαφορετική και θυμίζει έρημη πόλη.

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης περιπολούν αστυνομικοί για ελέγχους για την τήρηση των μέτρων. Λίγες ουρές υπήρχαν μόνο έξω από σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων. 

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα νέα μέτρα το λιανεμπόριο και οι δραστηριότητες που μέχρι σήμερα είχαν ανοίξει θα λειτουργούν πλέον με τη μέθοδο του click away. Δεν υπάρχει, δηλαδή, η μέθοδος του click in shop.

Κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής καθώς και οι υπηρεσίες διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και τα ΚΤΕΟ λειτουργούν κανονικά, με τους όρους και τα μέτρα που ήδη ισχύουν. Τόσο το λιανεμπόριο όσο και αυτά τα καταστήματα και υπηρεσίες, θα λειτουργούν από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και μόνο. Το Σάββατο θα παραμένουν κλειστά.

Το Σάββατο παραμένουν ανοιχτά μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων, οι φούρνοι, τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία και μόνο από τις 7 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.