Skip to main content

Νέο αδιέξοδο στη συνάντηση Μπατζελή με αγρότες

Σε αδιέξοδο κατέληξε και η τρίτη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με εκπροσώπους από τα μπλόκα της Θεσσαλίας.
Σε αδιέξοδο κατέληξε και η τρίτη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με εκπροσώπους από τα μπλόκα της Θεσσαλίας. Η υπουργός κ. Κ. Μπατζελή για άλλη μία φορά ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για εθνικές ενισχύσεις και δεσμεύτηκε να επιταχύνει τις διαδικασίες για την εξόφληση των κοινοτικών ενισχύσεων.

Εκπρόσωπος των αγροτών από το μπλόκο της Λάρισας ανέφερε ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με κλιμάκωσή τους, καθώς η κυβέρνηση δεν ικανοποιεί τα οικονομικά τους αιτήματα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι εκπρόσωποι των αγροτών, η κ. Μπατζελή δέχτηκε δύο προτάσεις τους. Η μία αφορά στη σύνταξη μητρώου αγροτών και η άλλη στη σύνταξη μητρώου εμπόρων στο οποίο η ένταξη θα είναι εθελοντική.

Τη μεγαλύτερη ένταση στη συνάντηση προκάλεσε η καθυστέρηση στην εξόφληση των κοινοτικών ενισχύσεων, για την οποία η κ. Μπατζελή είπε ότι δε θα διακινδυνεύσει την επιβολή μεγάλων προστίμων από την ΕΕ, για λίγες ημέρες.

Θα ακολουθήσουν συνελεύσεις στα μπλόκα, για να ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων.