Skip to main content

Νέο «αίμα» στο «τιμόνι» της Logismos

Τυπικές λεπτομέρειες που θα επισημοποιούν την πλήρη απεμπλοκή του από την καθημερινή λειτουργία της εισηγμένης Logismos απομένουν για τον επιχειρηματία Μάρκο Δούφο.
Τυπικές λεπτομέρειες που θα επισημοποιούν την απεμπλοκή του -με τη μορφή τουλάχιστον που τη γνωρίζαμε μέχρι σήμερα- από την εισηγμένη εταιρεία Logismos απομένουν για τον επιχειρηματία Μάρκο Δούφο, ο οποίος διακριτικά ανοίγει το δρόμο για τη δεύτερη γενιά στην εταιρεία.

Το ουσιαστικό τέλος εποχής για τον ιδρυτή και άλλοτε μεγαλομέτοχο της βορειοελλαδικής επιχείρησης σηματοδοτεί η απόφασή του να εκχωρήσει μέσω του χρηματιστηρίου, στις 21 Ιουνίου, και το εναπομείναν 8,542% των μετοχών που διατηρούσε, μηδενίζοντας, έτσι, το μερίδιό του. Λίγες ημέρες πριν, στις 8 και 9 Ιουνίου, όπως πρώτη είχε γράψει η Voria.gr, ο Μάρκος Δούφος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, είχε πραγματοποιήσει το πρώτο αποφασιστικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή, πουλώντας, τότε, σε δύο «πακέτα» το 31,5% της εταιρείας ή 1.500.000 μετοχές, με αποτέλεσμα να μείνει με το μόλις 8,542% της εταιρείας από το αρχικό 40,187% που διέθετε. Αποδέκτες των «πακέτων» την πρώτη φορά ήταν οι δύο υιοί του, Αλέξανδρος και Ιωάννης Δούφος, ενώ στη δεύτερη περίπτωση –όταν δηλαδή είχαμε τη μεταβίβαση και του τελευταίου 8,5%- στους δικαιούχους περιλήφθηκε και η σύζυγός του, Υβόνη – Ελένη Δούφου.

Έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις ο κ. Ιωάννης Δούφος, που αυτή τη στιγμή εκτελεί χρέη αντιπροέδρου και γενικού διευθυντή της εισηγμένης, αύξησε στο 23,054% το ποσοστό του, ενώ στο 23,043%, αντίστοιχα, έχει ανέβει και το ποσοστό του κ. Αλέξανδρου Δούφου, νυν υπεύθυνου για τις πωλήσεις της εταιρείας και εκτελεστικό μέλος του Δ. Σ.. Όσον αφορά στη μητέρα τους, κ. Υβόνη – Ελένη Δούφου, εκείνη ελέγχει, πλέον, το 10,060% της εταιρείας. Ποια θα είναι η επόμενη ημέρα για τον κ. Δούφο, αν δηλαδή θα διατηρήσει έναν απλό συμβουλευτικό ρόλο στην εταιρεία ή θα αποχωρήσει πλήρως είναι κάτι που θα ξεκαθαρίσει στις 29 Ιουνίου στη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης της εισηγμένης. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, όλα δείχνουν ότι η «σκυτάλη» για τη διοίκηση της επιχείρησης έχει περάσει στα χέρια της δεύτερης γενιάς της οικογένειας.

Σημειώνεται ότι στα πρώτα δύο «πακέτα» μετοχών στις 8 και 9 Ιουνίου, η συναλλαγή (πώληση από τον πατέρα και αγορά από τους δύο υιούς) έγινε στην τιμή των 0,39 ευρώ ανά μετοχή, ενώ το τελευταίο 8,542% των μετοχών μεταβιβάστηκε στην τιμή των 0,41 ευρώ ανά μετοχή.