Skip to main content

Νέο αντάρτικο της Κωνσταντοπούλου κατά της κυβέρνησης

Η πρόεδρος της Βουλής αρνήθηκε κατηγορηματικά να δώσει τα αποθεματικά της Βουλής, απορρίπτοντας τη σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Νέο επεισόδιο καταγράφεται στην κόντρα της προέδρου της Βουλής με την κυβερνητικό πυρήνα, μετά τις βολές που εξαπέλυσε η Ζ.Κωνσταντοπούλου για την πορεία της διαπραγμάτευσης (εδώ). Αφορμή για το νέο... αντάρτικο στάθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα αποθεματικά των φορέων, με την πρόεδρο της Βουλής να αρνείται να δώσει στην κυβέρνηση τα ταμειακά διαθέσιμα της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κα Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι η Βουλή δεν είναι το ίδιο με τους φορείς όπως οι δήμοι και οι περιφέρειες, θέτοντας θέμα διαδικασίας. Όπως είπε, αν η κυβέρνηση θέλει να δεσμεύσει τα διαθέσιμα του Κοινοβουλίου πρέπει να ακολουθήσει διαφορετική οδό, ωστόσο ξεκαθάρισε πως και σε αυτή την περίπτωση η απάντησή της θα ήταν αρνητική.

Σημειώνεται πως βάσει της ΠΝΠ όλοι οι φορείς του δημοσίου υποχρεούντα να μεταφέρουν όσα ρευστά δεν χρειάζονται για την κάλυψη τρεχουσών αναγκών τους για διάστημα δεκαπέντε ημερών.

Εξαίρεση αποτελούν οι ασφαλιστικοί φορείς (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ, ΕΟΠΥΥ) οι οποίοι για να μεταφέρουν τα πλεονάζοντα ρευστά τους πρέπει να το αποφασίσουν τα Διοικητικά Συμβούλια τους.