Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021
x

ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟ ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε το διοικητικό συμβούλιο του Ειδικού Ταμείου Οργάνωσης Συναυλιών της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.

Τη νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου του Ειδικού Ταμείου Οργάνωσης Συναυλιών της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Πολιτισμού.

Αναλυτικά:

Πρόεδρος: Στάθης Γεωργιάδης, πολιτικός μηχανικός. Απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ., με μεταπτυχιακό τίτλο Σεισμικής Μηχανικής από το πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ. Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος μίας από τις κορυφαίες επιχειρήσεις κατασκευών της Β. Ελλάδας.

Αντιπρόεδρος: Αντώνης Κωνσταντινίδης, διδάκτορας μουσικολογίας, εκπαιδευτικός και κριτικός μουσικής. Σπούδασε Μαθηματικά, Μουσικολογία και Θεολογία στο Α.Π.Θ. Ως ειδικός επιστήμων, δίδαξε επί σειρά ετών στα Τμήματα Μουσικών Σπουδών, Θεολογίας και Ποιμαντικής Θεολογίας του Α.Π.Θ. Υπεύθυνος Πολιτιστικών θεμάτων στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, κριτικός μουσικής.

Παναγιώτης Διαμαντής, αρχιμουσικός. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου σπούδασε πιάνο, ανώτερα θεωρητικά και σύνθεση. Ακολούθησαν σπουδές διεύθυνσης ορχήστρας και σύνθεσης στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Μουσικής του Βουκουρεστίου και στη συνέχεια στο διδακτορικό τμήμα του ίδιου Πανεπιστημίου με θέμα την Σύγχρονη Ελληνική Μουσική. Έχει συνεργαστεί με μερικές από τις πιο μεγάλες συμφωνικές ορχήστρες της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Σωτηρία Γκιουλέκα, καθηγήτρια ξένων γλωσσών, απόφοιτος του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης με δίπλωμα Φωνητικής, πρώην μέλος της χορωδίας του Α.Π.Θ., τέως Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης.

Χαράλαμπος Χειμαριός, Πρόεδρος του Συλλόγου των μονίμων υπαλλήλων της ΚΟΘ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ