Skip to main content

Νέο δικαστικό «όχι» για 400 συμβασιούχους του δήμου Θεσσαλονίκης

Το δικαστήριο απέρριψε χθες τα ασφαλιστικά μέτρα και οι εργαζόμενοι προσήλθαν σήμερα εκ νέου, με αιτιολογία σχετική με τις θερινές άδειες.

Απορρίφθηκε η προσωρινή διαταγή των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν σήμερα εκ νέου οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του δήμου Θεσσαλονίκης που διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους.

Υπενθυμίζεται ότι χθες με δικαστική απόφαση έμειναν εκτός δήμου Θεσσαλονίκης περίπου 400 συμβασιούχοι του δήμου, που είχαν προσληφθεί το 2014 και το 2015 και οι συμβάσεις των οποίων ανανεώνονταν διαρκώς μέχρι τις 31 Μαρτίου 2018. 

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα και οι εργαζόμενοι προσήλθαν σήμερα στο δικαστήριο εκ νέου, με την αιτιολογία ότι οι συνάδελφοί τους θα πάρουν άδειες λόγω καλοκαιριού, όμως δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Όπως δήλωσε στη Voria.gr η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης, Κλεοπάτρα Χοροζίδου, οι εργαζόμενοι σχεδιάζουν κινητοποιήσεις ως αντίδραση στο νέο δικαστικό «όχι» που του ςκρατά μακρυά από τις εργασίες τους.

Το ζήτημα ωστόσο δεν έχει κριθεί οριστικά καθώς η τελική αγωγή των 400 συμβασιούχων-παρατασιούχων, με την οποία ζητούν την αοριστία τους, θα εξεταστεί στις 19 Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι 193 συμβασιούχοι - παρατασιούχοι που αντίστοιχα με τους 400 είχαν αιτηθεί δικαστικά τη μονιμοποίησή τους δικαιώθηκαν με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης που εκδόθηκε στις αρχές του Ιουνίου (δείτε εδώ). Ωστόσο άγνωστη παραμένει ακόμα η στάση που θα κρατήσει ο δήμος, ο οποίος αναμένεται να αποφασίσει την ερχόμενη εβδομάδα εάν θα ασκήσει έφεση ή όχι επί της απόφασης.