Skip to main content

Μπουτάρης: Ενιαίος δημοσιογραφικός οργανισμός για όλους τους δήμους

Τις επόμενες ημέρες θα αποσταλεί στην ΠΕΔΚΜ επίσημη ενημέρωση- πρόσκληση για τη δυνατότητα των δήμων να ενταχθούν στη ΔΕΠΘΕ ως μέτοχοι.

Ανοίγει ο δήμος Θεσσαλονίκης τη συζήτηση για τη δυνατότητα διεύρυνσης του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΘΕ, ώστε να συμμετέχουν και άλλοι δήμοι από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Τις επόμενες ημέρες θα αποσταλεί στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) επίσημη ενημέρωση – πρόσκληση για τη δυνατότητα των δήμων να ενταχθούν στην ΔΕΠΘΕ ως μέτοχοι, μετά την ψήφιση το καλοκαίρι του σχετικού νόμου με τις τροποποιήσεις του Καλλικράτη.

«Στεναχωριέμαι γιατί δεν συμμερίζεστε το όραμα που έχει ο δήμος, να φτιαχτεί ένας δημοσιογραφικός οργανισμός, ο οποίος θα λειτουργεί στη μητροπολιτική περιφέρεια και που θα περνάνε τα διάφορα μηνύματα προς τους πολίτες, ώστε να κάνουμε τον κόσμο να σκέφτεται με το μυαλό του και όχι με τα πόδια του. Σήμερα, το 80% των εφημερίδων και των 95% των τηλεοπτικών σταθμών φέρνουν μόνιμα την καταστροφή. Η φιλοδοξία είναι αυτή, μπορούμε να πάμε συντεταγμένα όλοι μαζί με ομόφωνη απόφαση για τη διαδημοτική τηλεόραση; Να συζητήσουμε στην ΠΕΔΚΜ και θα φτάσουμε σε αυτό το επιχείρημα. Επαναλαμβάνω ότι δεν ανοίγουμε έναν εμπορικό σταθμό, όλα ξεκινά από το μηδέν, αυτή είναι η δική μου φιλοδοξία», τόνισε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.

Υπενθυμίζεται από την έναρξη της πρώτης θητείας της Πρωτοβουλίας, ο Γιάννης Μπουτάρης είχε προτείνει τη μετατροπή της ΔΕΠΘΕ σε διαδημοτικό μέσο.

Για το θέμα ενημέρωση σήμερα ο γενικός διευθυντής της ΔΕΠΘΕ Φίλιος Στάγκος τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. «Η πρόταση απευθύνεται σε 30 δήμους της περιφέρειας, αν εξαιρεθούν οι 7  δήμοι στις Σέρρες που δεν έχουν σήμα για το ραδιόφωνο», υπογράμμισε.

Όπως εξήγησε, «ο δήμος θα απευθύνει πρόσκληση μέσω ΠΕΔΚΜ στους δήμους και εφόσον εκδηλωθεί το ενδιαφέρον και μετά από έγκριση από τα δημοτικά συμβούλια, τότε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης θα αποφασίσει τη διεύρυνση της μετοχικής βάσης».

Kατά την εισήγηση του γενικού διευθυντή της ΔΕΠΘΕ, ο επικεφαλής των Εντάξει Σταύρος Καλαφάτης πρότεινε την συγκρότηση ομάδας εργασίας και τη σύνταξη ατζέντας, ώστε να ανοίξει η θεσμική συζήτηση για το θέμα της δημιουργίας διαδημοτικών ΜΜΕ.

Επισήμανε πως, «ουσιαστικά κλείνει ό,τι γνωρίζαμε για την Δημοτική Ραδιοτηλεόραση και ανοίγει εκ νέου ένας κύκλος, με νέες προσλήψεις, νέα προγράμματα, νέο περιεχόμενο. Ουσιαστικά επιβεβαίωσε ο δήμαρχος αυτό που είπαμε, ως “Εντάξει”: Ότι αυτό είναι πολύ σοβαρό θέμα, που απαιτεί μεγάλη συζήτηση».