Skip to main content

Νέο ΔΣ στο Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων - Πρόεδρος ο Μπεκιάρης

Σε σώμα συγκροτήθηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο του Ελληνικού Ινστιτούτου Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων - Κάλεσμα για ένταξη στο ΕΛΙΝΗΟ.

Σε σώμα συγκροτήθηκε την Παρασκευή 26 Μαρτίου το νέο διοικητικό συμβούλιο του Ελληνικού Ινστιτούτου Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο.).

Πρόεδρος του ΔΣ εξελέγη ο διευθυντής του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ, Ευάγγελος Μπεκιάρης και αντιπρόεδρος ο Σπύρος Κιαρτζής, Διευθυντής Νέων Τεχνολογιών και Εναλλακτικών Πηγών Ενέργειας στον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ.

Ακολουθεί η πλήρης σύσταση του ΔΣ:



Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων επί 30 ολόκληρα χρόνια (από το 1991) αποτελεί το σημείο συνάντησης και συνεργασίας όλων των σημαντικών εκπροσώπων  που σχετίζονται με την Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση και προστίθεται: «Το νέο Δ.Σ. απαρτίζεται από εκπροσώπους της έρευνας, των μεγάλων επιχειρήσεων ανάπτυξης και πώλησης φορτιστών και μερών ηλεκτροκίνητων οχημάτων, αλλά και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων εισαγωγής εξειδικευμένων ηλεκτρικών οχημάτων, μηχανικούς-μελετητές και εκπροσώπους των αυτοκινητοδρόμων και των δικτύων φόρτισης.

Το νέο Δ.Σ. δημιούργησε Ομάδες Εργασίας για θέματα φόρτισης, για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα και για τα συστήματα εκπαίδευσης κι επιμόρφωσης του προσωπικού υποστήριξης, αλλά και ευαισθητοποίησης του ευρέος κοινού. Κεντρικός στόχος των συγκεκριμένων πρωτοβουλιών, είναι η ανάπτυξη σχεδίου «εθνικής αρχιτεκτονικής» και η εφαρμογή κατάλληλου πλαισίου προδιαγραφών, παράλληλα με τη δημιουργία του εθνικού Παρατηρητηρίου Ηλεκτροκίνησης.

Στο πλαίσιο αυτό, το νέο Δ.Σ. απευθύνει ανοικτό κάλεσμα προς κάθε ενδιαφερόμενο φορέα, ή φυσικό πρόσωπο, να συνταχθεί με το ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο. για την ταχεία, αλλά και ορθή προώθηση της Ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας».
 
Σχετικά με το ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο.

Μέλη του ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο. είναι φυσικά πρόσωπα, καθώς και σημαντικοί φορείς, όπως Ερευνητικά Ινστιτούτα και Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, εταιρείες ανάπτυξης κι εμπορίας φορτιστών, εισαγωγείς ηλεκτροκίνητων οχημάτων, εταιρείες ανάπτυξης ηλεκτρονικών και υποσυστημάτων για οχήματα, Δίκτυα Φόρτισης, παρόχους Ηλεκτρισμού, Αυτοκινητόδρομους, καθώς και στελέχη από άλλες συναφείς δραστηριότητες.

Μεταξύ άλλων, το ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο.:

Διοργάνωσε στην Ελλάδα από το 2007 έως το 2019 την ετήσια εκδήλωση μηχανοκίνητου αθλητισμού για καθαρά οχήματα “Hi-Tech Ecomobility Rally”, που είναι επισήμως αναγνωρισμένη και από την FIA.

Αποτελεί το ελληνικό παράρτημα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων – AVERE.