Skip to main content

Νέο επεισόδιο μεταξύ Ρωσίας - Τουρκίας στη Μαύρη Θάλασσα

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Russia Today ρωσικά σκάφη καταδίωξαν τουρκικά που πλησίασε πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου.

Μόλις μια μέρα μετά το επεισόδιο που σημειώθηκε στο Αιγαίο μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, η ένταση μεταφέρθηκε σήμερα στη Μαύρη Θάλασσα.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Russia Today ρωσικά σκάφη καταδίωξαν τουρκικά που πλησίασαν πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου. Συγκεκριμένα, ένα πυραυλοφόρο καταδρομικό του πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας και ένα ταχύπλοο σκάφος της ακτοφυλακής καταδίωξαν ένα Τουρκικό εμπορικό πλοίο.

Σύμφωνα με τη Μόσχα το τουρκικό πλοίο παρεμπόδιζε, τη διέλευση πλοίων που μετέφεραν δυο πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου και ένα τρυπάνι σε νέα θέση εντός των χωρικών υδάτων της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα.

Το πλοίο βρισκόταν στην πορεία σκαφών τη εταιρίας Chernomorneftegaz της Κριμαίας, τα οποία ρυμουλκούσαν εξέδρες άντλησης πετρελαίου, σημείωσε η εταιρία της Κριμαίας τη Δευτέρα. Η εταιρεία σημείωσε ότι οι εξέδρες άντλησης πετρελαίου παραδόθηκαν με ασφάλεια.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σημείωσε σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera ότι η αντίδραση του ρωσικού πλοίου στο Αιγαίο είναι «υπερβολική».

«Το δικό μας ήταν μονάχα ένα αλιευτικό» σημειώνει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του . «Μου φαίνεται ότι η αντίδραση του ρωσικού πλοίου ήταν υπερβολική» σημειώνει.