Σάββατο 13 Αυγούστου 2022
x

ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ «ΓΑΛΑΖΙΟ» ΣΙΡΙΑΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Νέα ταυτόχρονη εμφάνιση Ταχιάου – Ορφανού με μπηχτές κι αμηχανία σε «γαλάζια» κομματική εκδήλωση στην έδρα της ΝΔ Θεσσαλονίκης.

Συνεχίζονται οι τριβές στο εσωτερικό της ΝΔ Θεσσαλονίκης σχετικά με τις υποψηφιότητες στον κεντρικό δήμο. Άλλο ένα «επεισόδιο» στο σίριαλ είχαμε χτες, στην κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ Δυτικού Τομέα, όπου έδωσαν εκ νέου και ταυτόχρονα το παρών τόσο ο κ. Νίκος Ταχιάος, όσο και ο κ. Γιώργος Ορφανός...

Η πολυδιάσπαση των κεντροδεξιών υποψηφιοτήτων και κυρίως η κόντρα των υποψηφίων δημάρχων με κοινή κομματική αναφορά, Νίκου Ταχιάου και Γιώργου Ορφανού, δημιουργούν ένα περίεργο αν όχι δυσάρεστο κλίμα στα «γαλάζια» μέλη.

Από τη μια ο κ. Ταχιάος εμφανίζεται ως η επίσημη υποψηφιότητα για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη των επικεφαλής του κομματικού μηχανισμού στη Θεσσαλονίκη και βέβαια της ηγεσίας της ΝΔ κι έτσι λαμβάνει εμπράκτως στήριξη και προβολή από τον πυρήνα του κόμματος, σε κάθε ευκαιρία.

Από την άλλη ο κ. Ορφανός δε φαίνεται διατεθειμένος να αφήσει στο σπίτι την κομματική του ταυτότητα και δίνει το παρών στις κομματικές εκδηλώσεις, έχει συγκεντρώσει πολλά γνωστά «γαλάζια» στελέχη στο συνδυασμό του (κι ας μην είναι ενεργά στον κομματικό μηχανισμό σήμερα), όπως οι κ.κ. Ιακώβου, Χατζηλαζαρίδης κ.ά. και έτσι «προκαλεί» ρήγμα στη βάση.

Με δεδομένο ότι τα κομματικά στελέχη μόνο μαντρωμένα δε μένουν, τα πράγματα αρχίζουν και οξύνονται στο κεντροδεξιό στρατόπεδο. Διότι εκτός των κ.κ. Ταχιάου και Ορφανού, υπάρχει η υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Ζέρβα, ο οποίος όχι μόνο έχει συμπεριλάβει στο συνδυασμό του «γαλάζια» στελέχη, αλλά στηρίζεται κι από γνωστούς «μητσοτακικούς». Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Δρόσος Τσαυλής είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξή του «Ναι στη Θεσσαλονίκη», ενώ και το πρώην στέλεχος της Διοικούσας, Θανάσης Βρίτκας, βρίσκεται κοντά στο συνδυασμό του. Αντιστοίχως, «γαλάζια» στελέχη έχει συγκεντρώσει και ο κ. Μάκης Κυριζίδης (π.χ. ο κ. Σύλλης), αλλά και ο Χάρης Αηδονόπουλος, ενώ και στους 80 υποψηφίους που θα ανακοινώσει ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης επίσης πληροφορούμαστε ότι θα υπάρχουν αρκετά μέλη της ΝΔ.

Χτες, στην εκδήλωση κοπής της πίτας της ΝΟΔΕ Δυτικού Τομέα, τα πράγματα δεν ήταν ιδιαιτέρως ευχάριστα, με την ταυτόχρονη παρουσία των κ.κ. Ταχιάου και Ορφανού. Ο κ. Ορφανός παρέμεινε σιωπηλός, δεν του δόθηκε ο λόγος, δεν προσφωνήθηκε καν, όμως και μόνο η παρουσία του στα κεντρικά γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης, στη Μιχαήλ Καλού 6 ήταν αρκετή...

Ο πρόεδρος της Διοικούσας, Τάσος Σπηλιόπουλος, που πήρε το λόγο πέταξε τις... σπόντες του για όσα είχε πει προ ημερών σε συνέντευξή του ο κ. Ορφανός περί καθαίρεσης των στελεχών του κομματικού μηχανισμού που δε θα συνταχθούν με την επίσημη υποψηφιότητα του κ. Ταχιάου. Παρόντες στην εκδήλωση τόνιζαν στη Voria.gr ότι ο κ. Σπηλιόπουλος δε μίλησε αυτή τη φορά για καθαιρέσεις, αλλά επισήμανε πως όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στις κομματικές εκδηλώσεις, όμως από τη στιγμή που δε συντάσσονται με την υποψηφιότητα Ταχιάου δεν μπορούν να έχουν λόγο.

Ο λόγος δόθηκε στον επίσημο υποψήφιο δήμαρχο, Νίκο Ταχιάο, ενώ επίσης μίλησαν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δυτικού Τομέα, Διονύσης Μανωλόπουλος και ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου και χαιρέτισε στο τέλος ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Έγινε ειδική αναφορά στην επίσημη στήριξη της υποψηφιότητας του Ηλία Ζάχαρη για το δήμο Νεάπολης – Συκεών, ενώ η αίθουσα ήταν κατάμεστη και παρέστησαν πολλά παλαιά στελέχη ειδικά από τη δυτική Θεσσαλονίκη, τα οποία επανενεργοποιούνται, όπως και νέα μέλη.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ