Skip to main content

Νέο «Εξοικονομώ»:Παγίδες στις αιτήσεις, από Ιούνιο το χρήμα στην αγορά

Θολά σημεία που χρήζουν προσοχής στον Οδηγό Εφαρμογής του προγράμματος - Εκτός του νέου όσοι μπήκαν στο παλαιό Εξοικονομώ, αλλά με έναν αστερίσκο

Μεγάλη ικανοποίηση, αισιοδοξία για την «αναβίωση» της αγοράς και ένα... «επιτέλους», κυριαρχούν στις επιχειρήσεις του κατασκευαστικού κλάδου και δη των επιχειρήσεων που εξειδικεύονται σε ενεργειακές μελέτες και ενεργειακές αναβαθμίσεις χώρων, μετά την προκήρυξη του νέου προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον».

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά της έκδοσης του πολυσέλιδου Οδηγού Εφαρμογής, τα γραφεία μελετών έχουν πάρει... φωτιά, αφού οι μηχανικοί και οι πιστοποιημένοι ενεργειακοί επιθεωρητές έχουν πέσει «με τα μούτρα» πάνω του, ενώ τα τηλέφωνα δεν σταματούν από ενδιαφερόμενους που ενημερώθηκαν για την προκήρυξη και θέλουν να «τρέξουν» τις αιτήσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα για την ενεργειακή ανακαίνιση των σπιτιών τους. Υπενθυμίζεται ότι απομένουν λιγότερες από τρεις εβδομάδες ώστε να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων, κάτι που, σύμφωνα με το ΥΠΕΝ και τον Οδηγό, θα συμβεί στις 28 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε περισσότερα στη Greenagenda.gr