Skip to main content

Νέο υπαίθριο γυμναστήριο στο πάρκο Ξαρχάκου-Αθλητικό Κέντρο στη Δελφών

Περισσότερες δυνατότητες για άθληση στους Θεσσαλονικείς με παρεμβάσεις του δήμου στην περιοχή Δελφών, στο πάρκο Ξαρχάκου και στη Νέα Ελβετία.

Νέες ευκαιρίες για γυμναστική σε μικρούς και μεγάλους δημότες της Θεσσαλονίκης - και μάλιστα χωρίς κανένα κόστος - δίνει η δημοτική αρχή, με την πρωτοβουλία για δημιουργία δύο νέων υπαίθριων γυμναστηρίων.

Το πάρκο με τα όργανα γυμναστικής που έχει τοποθετηθεί στην οδό Μαρία Κάλλας, κοντά στο Μέγαρο Μουσικής στην Νέα Παραλία είναι ιδιαίτερα επιτυχημένο, αφού προσελκύει καθημερινά πολλούς δημότες που εκμεταλλεύονται τη δυνατότητα για δωρεάν άθληση. Αυτός, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Αλέξανδρο Μπαρμπουνάκη, ήταν και ο λόγος που αποφασίστηκε να δημιουργηθούν δύο ακόμη τέτοια πάρκα.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στη Voria.gr, το ένα γυμναστήριο έχει ήδη αποφασιστεί να γίνει στο πάρκο Ξαρχάκου, στη ΧΑΝΘ, και εκτιμάται ότι θα έχει παραδοθεί προς χρήση μέχρι το τέλος του χρόνου. Στον χώρο θα τοποθετηθούν μονόζυγα, δίζυγα και κάποια άλλα εναλλακτικά συστήματα “work-out”. Το δεύτερο θα γίνει σε χώρο κάποια άλλης δημοτικής κοινότητα, που ακόμα δεν έχει ακόμη αποφασιστεί.

Αθλητικό Κέντρο Δελφών - Μαρτίου

Ακόμη, η αντιδημαρχία Αθλητισμού προχωρά στην ανάπλαση των γηπέδων του Αθλητικού Κέντρο στην περιοχή Δελφών - Μαρτίου (του γνωστού «Γαλαξία»), η οποία θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Εκεί έχει δημιουργηθεί ένα νέο γήπεδο ποδοσφαίρου 5x5, ένα νέο γήπεδο τένις και είναι υπό διαμόρφωση τέσσερα γήπεδα μπάσκετ τα οποία θα είναι ανοικτά για τους δημότες. Τα γήπεδα τένις και ποδοσφαίρου θα μπορούν να χρησιμοποιούνται μόνο με κράτηση.

Το τένις θα κοστίζει 3 ευρώ την ώρα και το ποδόσφαιρο 2 ευρώ, ενώ η ενοικίαση του γηπέδου από μία ομάδα, το κόστος θα ανέρχεται συνολικά στα 20 ευρώ. Επίσης, η ανάπλαση περιλαμβάνει καινούργια αποδυτήρια, πεζοδρομήσεις, αναμόρφωση του πρασίνου και δημιουργία ενός πάρκινγκ με 100 θέσεις δωρεάν στάθμευσης για τους δημότες. Το κόστος για την κατασκευή του Κέντρο ανέρχεται, σύμφωνα με τον κ. Μπαρμπουνάκη, περίπου στα 200.000 ευρώ.

Μπάσκετ και ποδόσφαιρο στη Νέα Ελβετία

Επιπλέον, ο κ. Μπαρμπουνάκης ανέφερε πως είναι στους σχεδιασμούς του δήμου να γίνουν παρεμβάσεις για την ανάπλαση του γηπέδου μπάσκετ στο πάρκο Νέας Ελβετίας, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε κακή κατάσταση. Το γήπεδο που σήμερα είναι εγκαταλελειμμένο, με λακούβες στο τερέν και χαλασμένες μπασκέτες και ως εκ τούτου δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, θα αλλάξει όψη ώστε να προσελκύσει μικρούς και μεγάλους ερασιτέχνες μπασκετμπολίστες που κατοικούν στην περιοχή. Επιπλέον, ο δήμος προτίθεται να κατασκευάσει στο ίδιο σημείο και ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 7x7 ή 8x8. Οι παρεμβάσεις αυτές σχεδιάζεται να υλοποιηθούν μέσα στο 2019.

Τις παρακάτω φωτογραφίες από την κατασκευή του Αθλητικού Κέντρου Δελφών - Μαρτίου δημοσίευσε στο προφίλ του στο Facebook ο κ. Μπαρμπουνάκης: