Skip to main content

Νέο κύκλο κινητοποιήσεων προανήγγειλαν οι κτηνοτρόφοι

Οι κινητοποιήσεις του κτηνοτροφικού κόσμου θα συνεχιστούν, με τη μορφή διαμαρτυριών-καταλήψεων στα περιφερειακά και κεντρικά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ

Νέο κύκλο κινητοποιήσεων προανήγγειλε ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Δημήτρης Καμπούρης, υποστηρίζοντας ότι τα προβλήματα των κτηνοτρόφων «παραμερίστηκαν» και δεν αναδείχθηκαν με την ένταση που θα έπρεπε.

«Συμφωνούμε με τους Θεσσαλούς συναδέλφους μας για συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ωστόσο κρίνουμε απαραίτητο πρώτα να καταστούν σαφείς οι θέσεις και οι διεκδικήσεις μας, να ενημερωθούν οι αρμόδιοι υπουργοί», σημείωσε.

«Oι συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό και η λήξη των κινητοποιήσεων από τα μπλόκα δεν μας βρήκαν σύμφωνους», πρόσθεσε ο ίδιος, επισημαίνοντας, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι για περισσότερες από 40 ημέρες ο κτηνοτροφικός κόσμος συμμετείχε ενεργά στις κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Καμπούρη οι κινητοποιήσεις του κτηνοτροφικού κόσμου θα συνεχιστούν, με τη μορφή διαμαρτυριών-καταλήψεων στα περιφερειακά και κεντρικά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ. «Δεν μας καλύπτει η ανακοίνωση του Οργανισμού για τις πληρωμές και απαιτούμε την άμεση καταβολή όλων όσων μας χρωστούν από το 2012-2013» δήλωσε και πρόσθεσε: «Αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος, απαιτούμε να δοθεί πολιτική λύση και να γίνουν όλες οι πληρωμές με βάση το ζωικό κεφάλαιο και όχι τους βοσκοτόπους».

Προανήγγειλε τέλος ότι «όταν έρθει η ώρα κατάθεσης των νομοσχεδίων του ασφαλιστικού και φορολογικού, εμείς οι κτηνοτρόφοι να αναλάβουμε τη διοργάνωση ενός μεγάλου συλλαλητηρίου στην Αθήνα, μαζί με τους αλιείς και τους παραγωγούς λαϊκών αγορών».