Skip to main content

Νέο κύμα καύσωμα από σήμερα με κορύφωση την Τετάρτη

Για σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα επεκταθούν στη χώρα μας έως και την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία που μεταδίδει το Εθνικό Αστεροσκοπείο / meteo.gr,  οι μέγιστες θερμοκρασίες έως και την Τρίτη θα φτάσουν και τοπικά θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς.

Η θερμότερη ημέρα εκτιμάται ότι θα είναι η Τετάρτη, οπότε οι μέγιστες θερμοκρασίες στη Θεσσαλία ενδέχεται τοπικά να ξεπεράσουν τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Για σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ανατολικά και τα νότια νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 39 και πιθανώς έως 40 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.