Skip to main content

Νέο lockdown στη Βόρεια Ιρλανδία από τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων

Οι νέοι περιορισμοί θα περιλαμβάνουν το κλείσιμο όλων των καταστημάτων που δεν πωλούν αναγκαία είδη, καθώς και το κλείσιμο της εστίασης.

Η Βόρεια Ιρλανδία θα τεθεί σε ένα νέο lockdown έξι εβδομάδων από τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων COVID-19 και της μεγάλης πίεσης στα τοπικά νοσοκομεία.

Οι νέοι περιορισμοί θα περιλαμβάνουν το κλείσιμο όλων των καταστημάτων που δεν πωλούν αναγκαία είδη, καθώς και το κλείσιμο της εστίασης, με τα καταστήματα να λειτουργούν μόνο για πώληση γευμάτων σε πακέτο.

Κατά την πρώτη εβδομάδα του lockdown τα μέτρα θα είναι ακόμα πιο αυστηρά, με κάθε αθλητική δραστηριότητα να απαγορεύεται και τα καταστήματα αναγκαίων ειδών να κλείνουν στις 8 το βράδυ, μεταδίδει το skai.gr.

Η αναπληρώτρια Πρωθυπουργός της αποκεντρωμένης κυβέρνησης Μισέλ Ο' Νιλ είπε ότι το lockdown, που συμφωνήθηκε από το τοπικό κοινοβούλιο, θα επανεξεταστεί μετά από τέσσερις εβδομάδες.

Η Βόρεια Ιρλανδία είχε επιβάλει lockdown και στο διάστημα 27 Νοεμβρίου - 10 Δεκεμβρίου.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον Guardian, όλο και περισσότερα νοσοκομεία στην Αγγλία ξεμένουν από διαθέσιμες κλίνες λόγω αύξησης των ασθενών Covid με αποτέλεσμα να ζητούν από οδηγούς ασθενοφόρων να μεταφέρουν τους ασθενείς αλλού.

Την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκαν 44 τέτοιες περιπτώσεις, κυρίως σε νοσοκομεία του Λονδίνου, του Λέστερ και του Νορθάμπτον.

Ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού NHS Providers που εκπροσωπεί τους παρόχους υγειονομικής περίληψης, Κρις Χόπσον, δήλωσε ότι «μοιάζει πως είμαστε στη δίνη ενός πραγματικά άσχημου χειμώνα και απομένει ακόμα πολύς δρόμος».