Skip to main content

Χαρδαλιάς: Την επόμενη εβδομάδα η υλοποίηση σχεδίου για το Σέιχ Σου

«Παίρνουμε την ευθύνη γιατί ήρθε η ώρα ο καθένας από εμάς να μην κρυφτεί πίσω από τις αρμοδιότητες του», είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Δεκαοχτώ περιοχές ως «άμεσου κινδύνου» για τη μετατροπή τους σε περίπτωση πυρκαγιάς σε νέο Μάτι, ανέδειξε, σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά, το πρόγραμμα προσομοίωσης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, έχουν γίνει ήδη μελέτες για τις εν λόγω περιοχές και το προσεχές εξαήμερο, ειδικά συνεργεία θα αναλάβουν την υλοποίηση κρίσιμων έργων αντιπυρικής θωράκισής τους, όπως η τοποθέτηση δεξαμενών, η διάνοιξη δρόμων διαφυγής και άλλα, προκειμένου να αποτραπεί νέα τραγωδία. Στις πρώτες περιοχές που θα γίνουν παρεμβάσεις την άλλη εβδομάδα είναι η Ιπποκράτειος Πολιτεία, ενώ ανάμεσα στις 18 περιοχές συγκαταλέγονται το Πόρτο Γερμενό και ο Σχοινιάς.

Ο κ.Χαρδαλιάς έκανε αναφορά και στο Σέιχ Σου για το οποίο όπως ανέφερε την άλλη εβδομάδα θα προχωρήσουν στην υλοποίηση σχεδίου. 

Διαβάστε ακόμα: Σε Σέιχ Σου και Βουρβουρού ο Χαρδαλιάς για καθαρισμούς και άσκηση «Διά Πυρός»

«Το πρόβλημα όλων αυτών των περιοχών υπάρχει εδώ και δεκαετίες αλλά κανείς δεν έκανε τίποτα. Εμείς αναλάβαμε και αυτή την ευθύνη για την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Κηρύξαμε και τις 18 περιοχές ως άμεσου κινδύνου για να δώσουμε την δυνατότητα στους αυτοδιοικητικούς να καθαρίσουν και να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες. Εμείς από την πλευρά μας ολοκληρώσαμε εντός 30 ημερών, μελέτες, διαπραγματεύσεις κ.α. και προχωρήσαμε σε 18 επιχειρήσεις αντιπυρικής θωράκισης. Οι επιχειρήσεις αυτές είναι σε εξέλιξη. Εντός 6 ημερών θα δείτε συνεργεία στις 18 περιοχές. Βάζουμε 18 δεξαμενές , δρόμους διαφυγής. Την άλλη εβδομάδα ανοίγεται ο δρόμος στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Όλοι ξέρουν εδώ και χρόνια το πρόβλημα αλλά κανείς δεν έκανε τίποτα.  Με την ίδια διαδικασία την άλλη εβδομάδα θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση του σχεδίου για το Σέιχ Σου. Μιλάμε για θέματα που η ΓΓ πολιτικής προστασίας δεν έχει αρμοδιότητα αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε. Παίρνουμε την ευθύνη γιατί ήρθε η ώρα ο καθένας από εμάς να μην κρυφτεί πίσω από τις αρμοδιότητες του αλλά να συνεργαστούμε όλοι μαζί», τόνισε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.