Skip to main content

Μηνύματα ενότητας Ζέρβα-Μπουτάρη στο πρώτο συμβούλιο μετά τις εκλογές

Θέλω να στείλω ένα μήνυμα σύνθεσης αλλά κυρίως μήνυμα σκληρής δουλειάς, υπογράμμισε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος - Θα σταθώ δίπλα σου, είπε ο Μπουτάρης

Νέο μήνυμα ενότητας έστειλε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, στην πρώτη ομιλία του από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου.

«Είναι το πρώτο δημοτικό συμβούλιο μετά τις εκλογές και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Θεσσαλονικείς. Στα 9 χρόνια έμαθα πάρα πολλά είδα αποφάσεις να υλοποιούνται και να προχωράει η πόλη μπροστά, είδα όμως και αποτυχίες και αστοχίες που μας κράτησαν πίσω και οι δημότες εκφράστηκαν με σαφή τρόπο. Οι εκλογές είναι πια πίσω μας. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα ενότητας και σύνθεσης αλλά κυρίως μήνυμα σκληρής δουλειάς», υπογράμμισε ο κ. Ζέρβας.

Όπως ανέφερε, «αρκετά από τα συσσωρευμένα προβλήματα της πόλης, μπορούν να λυθούν εάν εργαστούμε πιο σκληρά, πιο πολύ με ρυθμούς που επιβάλει η σύγχρονη εποχή, ομαδικότερα, συστηματικά, έχοντας κατά νου ένα στόχο, ένα όραμα που θα μας κινητοποιεί και θα μας εμπνέει».

Ο κ. Ζέρβας τόνισε ότι προτεραιότητά του θα είναι τα θέματα της καθημερινότητας των πολιτών, όπου η νυν διοίκηση υστέρησε.

«Και τα σημεία που υστερήσαμε στα θέματα καθημερινότητας, αυτή είναι η δική μου προτεραιότητα. Το δημοτικό συμβούλιο και ο δήμαρχος οφείλει να ακούει τα προβλήματά της. Η πόλη χρειάζεται δουλειά, δεν ερχόμαστε ούτε να απαξιώσουμε, ούτε να γκρεμίσουμε, η πόλη πρέπει να πάει μπροστά, πρέπει να γίνει καλύτερη. Και για να γίνει αυτό η επόμενη διοίκηση πρέπει να έχει συνοχή, να αποφευχθεί η σταδιακή αποδιάρθρωση, οι προσωπικές ατζέντες.     Το σύστημα της απλής αναλογικής διαμορφώνει μια πρωτόγνωρη κατάσταση, όπου η σύνθεση είναι μονόδρομος», σημείωσε.  

Ο κ. Ζέρβας από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ξεκαθάρισε ότι «ο δήμος θα πορευτεί χωρίς προβλήματα αυτή είναι η δέσμευσή μου». «Αν ίσχυε το προηγούμενο σύστημα, η παράταξή μου θα είχε 31 δημοτικούς συμβούλους. Παρόλα αυτά ο δήμος θα πορευτεί χωρίς προβλήματα. Η σύνθεση και η συναίνεση θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της επόμενης τετραετίας στην πόλη», σημείωσε, τονίζοντας ότι τα προβλήματα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν είναι πολλά»

«Προσβλέπω στη συνεργασία με την διοίκηση για να μην χάσει η πόλη ούτε μια μέρα», ανέφερε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος, αναγνωρίζοντας ότι «το βράδυ του εκλογικού αποτελέσματα είχα πλήρη συνείδηση της ευθύνης που αναλαμβάνουμε». «Στόχος μας είναι να υποσχεθούμε μόνο να λύσεις στα προβλήματα μας, να κινητοποιήσουμε την πόλη, να συμμετέχει», ανέφερε ο κ. Ζέρβας.

Μπουτάρης: Θα σταθώ δίπλα στον Κωνσταντίνο Ζέρβα

Τα συγχαρητήριά του στον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα έδωσε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο νυν δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.

«Εγώ θα σταθώ δίπλα του παρά τις διαφορές που είχαμε στο παρελθόν, προκειμένου να προχωρήσει ο δήμος μπροστά. Ο δήμος δεν είναι προσωπική υπόθεση είναι υπόθεση όλων. Ο δήμαρχος πρέπει να αφήνει τη σφραγίδα του και ο Κωνσταντίνος Ζέρβας θα κληθεί να αφήσει τη δική του σφραγίδα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης.  

Κάλεσε στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο να υπερισχύσει η διάθεση για συναινετικές συνεργασίες. «Να βάλουμε στην άκρη τους εγωισμούς, να είμαστε σοβαροί στη διαδικασία του δημοτικού συμβουλίου. Να γίνει ένα πρότυπο καλής συνεννόησης και σοβαρής λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου» τόνισε.

Ο κ. Μπουτάρης επανέλαβε ότι ετοιμάζεται ένας φάκελος για τον κ. Ζέρβα με όλες τις εκκρεμότητες, ώστε να παραλάβει και από κει και πέρα ο Θεός βοηθός.

Τα συγχαρητήρια στον Κωνσταντίνο Ζέρβα έδωσε και ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Ζεϊμπέκης εκ μέρους της παράταξης των «Εντάξει». Από την πλευρά της η επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Ρία Καλφακάκου, ξεκαθάρισε ότι η παράταξη στην οποία θα συμμετέχει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο όπου συμφωνεί θα το εκφράζει και όπου διαφωνεί θα το δηλώνει. «Δεν υπάρχει ή είμαστε μαζί ή απέναντι», τόνισε.  

Τα συγχαρητήριά του στον νέο δήμαρχο και σε όσους δημοτικούς συμβούλους εκλέχθηκαν έδωσε και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σίμο Μπενσασσών. «Τους εύχομαι καλή επιτυχία σε ένα δημοτικό συμβούλιο, το οποίο δεν θα είναι τόσο απλό όσο το προηγούμενο», είπε χαρακτηριστικά.