Skip to main content

Νέο μπαράζ συλλήψεων μέσα σε ένα 24ωρο στη Θεσσαλονίκη

Πραγματοποιήθηκαν συντονισμένοι έλεγχοι από αστυνομικούς, για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας. Συνελήφθησαν 25 άτομα

Στοχευμένοι έλεγχοι για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας στο πολεοδομικό συγκρότημα πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο, στο ευρύτερο πλαίσιο ειδικών δράσεων διαφόρων αστυνομικών υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Αστυνομίας και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:

3 άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, δύο εκ των οποίων σε επιχείρηση που έλαβε χώρα στην ευρύτερη περιοχή του ΑΠΘ. Κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης.
 
7 άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα.

7 άτομα για περιπτώσεις κλοπής.

3 άτομα για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 27χρονου αλλοδαπού από αστυνομικούς του Τμήματος Πεζών περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι διαπίστωσαν πως ο συλληφθείς, μαζί με δύο συνεργούς του που αναζητούνται, απέκρυπταν λαθραία καπνικά προιόντα σε χώρο εγκαταλελλειμένου καταστήματος, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ο 27χρονος άντρας στην προσπάθειά του να διαφύγει προσπάθησε να πηδήξει σε διπλανό κτίριο, πλην όμως έπεσε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της πόλης. Κατασχέθηκαν στην περίπτωση αυτή 1.167 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα και 49 συσκευασίες λαθραίου καπνού.

5 άτομα για παράνομη άσκηση υπαίθριου εμπορίου. Ειδικότερα, στο πλαίσιο των αναπτυσσόμενων αστυνομικών δράσεων για την καταπολέμηση του παρεμπορίου, πραγματοποιούνται συντονισμένοι έλεγχοι σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης κατά τους οποίους, το τελευταίο 24ωρο συνελήφθησαν τα πέντε προαναφερόμενα άτομα, σε βάρος των οποίων βεβαιώθηκαν και τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα, ενώ κατασχέθηκαν είδη παρεμπορίου.

Επιπλέον βεβαιώθηκαν 8 πταισματικές παραβάσεις κατ’ εφαρμογή του Νόμου περί Εκδιδομένων επ’ αμοιβή Προσώπων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.