Skip to main content

Νέο ναυάγιο στη συνάντηση Κυρίζογλου-Παπαστεργίου για την ΚΕΔΕ

Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και δήμαρχος Τρικκαίων δεν τα βρήκαν για τη θέση του υποψηφίου προέδρου και ο λόγος πλέον στη ΝΔ.

Άκαρπη απέβη και η νέα συνάντηση των δύο μνηστήρων για τη θέση του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα, στα γραφεία της ΠΕΔΚΜ, στη Θεσσαλονίκη.

Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου και ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου συναντήθηκαν για τρίτη φορά μέσα στην εβδομάδα (είχαν προηγηθεί συναντήσεις σε Αθήνα και Τρίκαλα) χωρίς ωστόσο, να καταφέρουν να συμφωνήσουν στο επίμαχο ζήτημα ποιος από τους δύο θα είναι ο επικεφαλής της γαλάζιας παράταξης η οποία θα κατέλθει στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου δ.σ. της ΚΕΔΕ.

Οι δύο άνδρες παρέμειναν στις αρχικές θέσεις τους με αποτέλεσμα να μην επιτευχθεί συμφωνία. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κυρίζογλου έχει ήδη ανακοινώσει, με συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα την υποψηφιότητά του, συνοδεύοντάς την και με δεκάδες υπογραφές υποστήριξης από αυτοδιοικητικά στελέχη, υποστηρίζοντας ότι η γαλάζια παράταξη θα πρέπει να ορίσει επικεφαλής.

Από την πλευρά του ο κ. Παπαστεργίου ο οποίος επίσης διεκδικεί να είναι εκείνος επικεφαλής, πρότεινε ως εναλλακτική λύση η παράταξη να πάει στις εκλογές χωρίς επικεφαλής, και πρόεδρος να αναδειχθεί εκείνος από τους δύο ο οποίος θα συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο αριθμό σταυρών ή εκλεκτόρων.

Πλέον, το πρόβλημα θα κληθεί να επιλύσει η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας η οποία έδωσε χρονικό περιθώριο ολίγων ημερών στους δύο διεκδικητές προκειμένου να συμφωνήσουν. Το θέμα το χειρίζεται ο γραμματέας του κόμματος Γιώργος Στεργίου ο οποίος είχε καλέσει τους κ. Κυρίζογλου και Παπαστεργίου σε συνάντηση στην Πειραιώς την περασμένη Τρίτη, όμως, δεν αποκλείεται την τελική απόφαση να τη λάβει ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος επιστρέφει σήμερα από τις ΗΠΑ.

Από τα ισχυρά χαρτιά του κ. Κυρίζογλου είναι η υποστήριξη της υποψηφιότητάς του από δεκάδες στελέχη της αυτοδιοίκησης, δημάρχους και επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, με το σχετικό αριθμό να ανέρχεται πλέον περίπου στους 75.

Από την πλευρά του ο κ. Παπαστεργίου ποντάρει στο σύγχρονο αυτοδιοικητικό προφίλ του καθώς και στην υποστήριξη που έχει κι εκείνος από δεκάδες συναδέλφους του, μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.