Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020
x

ΝΕΟ «ΟΧΙ» ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΒΟΛΟΥ ΣΕ ΑΔΕΙΑ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Το εισαγγελικό σκεπτικό βασίζεται στο ότι ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια δεν έχει μεταμεληθεί για τις στυγερές δολοφονίες της οργάνωσης

Τη μη χορήγηση της 7ης άδειας στο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα θα προτείνει η εισαγγελέας του Βόλου Μαρία-Σοφία Βαΐτση, παρά το γεγονός ότι ο νέος Ποινικός Κώδικας η εφαρμογή του οποίοι άρχισε σήμερα, του παρέχει τη δυνατότητα χορήγησης άδειας.

Ειδικότερα, ο νέος Ποινικός Κώδικας μετατρέπει σε πλημμέλημα το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε στάση κρατουμένων. Ενα αδίκημα που πρόσφατα αποδόθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα για την ενίσχυση του προς κρατούμενους από τους «Πυρήνες της Φωτιάς» να προχωρήσουν σε στάση μέσα στις φυλακές.

Το εισαγγελικό σκεπτικό βασίζεται στο ότι ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια δεν έχει μεταμεληθεί για τις στυγερές δολοφονίες της οργάνωσης, προσφέρει ηθική συμπαράσταση σε αλληλέγγυους που προβαίνουν σε δολιοφθορές για υποστήριξη του αιτήματός του και σε κάθε περίπτωση δεν έχει δείξει δείγματα μεταμέλειας.

Η εισαγγελική λειτουργός στηρίζει τη νέα πρόταση σε φράσεις του Δημήτρη Κουφοντίνα, όπως ότι «καλεί σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη», «ευχαριστεί για την συμπαράσταση συντρόφους και συντρόφισσες» κάτι που σύμφωνα με την εισαγγελέα «προκαλεί ερεθισμό των πνευμάτων των αλληλέγγυων», στη «διέγερση» και «πρόκληση» σε τέλεση πλημμελημάτων.

Ο εισαγγελέας μνημονεύει ακόμα και την προκλητική βόλτα Κουφοντίνα στο Σύνταγμα, σε προηγούμενη άδειά του, εκεί που είχε πέσει νεκρός ο άτυχος Αξαρλιάν.

Την τελική απόφαση θα λάβει το δικαστικό συμβούλιο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ